Az Airobotics új elhárító rendszere hálóval vadássza le a drónokat

2023. március 08.
3.4921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Airobotics bemutatta új, mesterséges intelligenciával támogatott drónelhárító rendszerét, amely egy hálóval kapja el és teszi repülésképtelenné, majd ejtőernyővel ereszti a földre az illetéktelenül tiltott területre behatoló drónokat.

A rendszer alapvető eszköze maga is egy drón - a Raider elnevezést kapta -, amelyen olyan szoftver fut, amely képes megállapítani a kiszemelt célpont várható repülési manővereit, közel kerül hozzá, majd kiveti rá a hálóját, amelytől az eszköz nem képes tovább a levegőben maradni.

A zuhanás várható következményeit azonban egy fékező ejtőernyővel csökkentik, amely automatikusan kinyílik, amint érzékeli a tehetetlen zuhanást. A Dubajban jelenleg is zajló World Police Summit rendezvényen bemutatott Iron Drone-t kifejezetten olyan területekre szánják, ahol tilos a repülés, például repülőtereken, lakott területeken és kritikus infrastruktúrákban.

Az elfogó drónt ellátták nappali és éjszakai kamerával és természetesen élő videót is sugároz az emberi személyzetnek, aki maga döntheti el, hogy a célpontot le kell-e szedni vagy sem. Az Iron Drone-t egyébként egy izraeli székhelyű cég fejlesztette, amelynek felvásárlását az Airobotics a hét elején fejezte be.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Bandita

1 éve, 2 hónapja és 14 napja

Kemény! meglepett smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 2 hónapja és 15 napja

Na ez végre egy ügyes megoldás.

válasz erre

Levente

1 éve, 2 hónapja és 15 napja

Jobbb mint a puskával lelövős verzió, az biztos.

válasz erre

Repülős

1 éve, 2 hónapja és 15 napja

Ez de nagyon menő! meglepett smiley

válasz erre