Az Altitude Angel szabadon méretezhető légtérbiztonsági rendszert fejlesztett

2023. november 05.
13.1251
marco profilja, adatai
marco
A napokban jelentette be az Egyesült Királyságban székelő Altitude Angel, hogy elkészült új légtérbiztonsági rendszerével, amely az eddigi megoldásokkal ellentétben szabadon méretezhető megoldás, így akár családi házak védelmére is alkalmazható.
 

A Prism Detect "spinoff-részleg" fejlesztése ugyanis gyakorlatilag olyan, különálló modulokból épül fel, amelyekből minden légtérvédelmi igényre külön, személyre szabott megoldás építhető ki, ellentétben azokkal a rendszerekkel, amelyek fix megfigyelt térrel tudnak csak működni.

A rendszert lehet fixen és ideiglenesen is telepíteni, valamint a helyszíni követelményektől függően méretezni - ehhez az ARROW szenzortornyokat és a GuardianUTM platformot használja majd a cég. A rendszer képes a várt (engedéllyel rendelkező) és nem várt (engedéllyel nem rendelkező) drónokat megkülönböztetni, és ez alapján értesíteni a felhasználót.

Az új platform lehetőséget kínál a kisebb (lakó)ingatlanok és ipari létesítmények légterének megfigyelésére is, ami a cég szerint rendkívül fontos lesz a jövőben, hiszen a drónok rohamos terjedésével egy újfajta biztonsági veszély is megjelent.
4 hozzászólás

Repülős

1 hónapja, 1 hete

Érdekes megoldás. Magánszférában szerintem nagyon kis réteget fog érinteni (felső tízezer), de kisebb vállalkozásoknak, raktáraknak tök jó lehet.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Chuck írta:
Na az menő. Mondjuk gondolom kb horror ára van.
Nézegettem az oldalukat, de nagyon el van dugva az ár. Még hozzávetőleges sincs.

válasz erre

Újfiú

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Na ebből néhány hazai politikus biztos berendel.

válasz erre

Chuck

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Na az menő. Mondjuk gondolom kb horror ára van.

válasz erre