Az Anzu Robotics Raptor drónjai kínálnak Amerikában DJI alternatívát

2024. április 18.
20.2321
marco profilja, adatai
marco
A DJI jó ideje űzött vadként él túl az Amerikai Egyesült Államok területén, ahol a kínaiak elleni keresztes hadjárat egyik legnagyobb áldozataként ellehetetlenített körülmények között próbálnak árusítani - azonban most itt egy helyi alternatíva, ami tulajdonképpen mégiscsak DJI.

Az amerikai Anzu Robotics bejelentette a Raptor drón megjelenését, ami tulajdonképpen egy az egyben a Mavic (egészen pontosan a Mavic 3M) széria kiköpött mása, nem csak kinézetben, de tulajdonságokban is - ez pedig nem véletlen, a Raptor egész egyszerűen a DJI együttműködésében készülő drón.

Az Anzu Robotics a DJI stratégiai licencszerződése útján fejlesztette ki a Raptort, konkrétan magával a DJI útmutatásával, mindezt pedig oly módon, hogy mindenben kielégítsék a legfontosabb geopolitikai és kiberbiztonsági aggályokat a legtöbb USA-beli vállalati és közbiztonsági felhasználó számára.

Ennek értelmében az ezeket a drónokat vezérlő szoftvert teljes egészében az Egyesült Államokban fejlesztették ki az Aloft Technologies fejlesztőivel, amely cég egyébként ismert a Szövetségi Repülési Igazgatósággal (FAA) való kiváló együttműködéséről. Az adatokat a drónban található MicroSD kártyára rögzítik, és azokat nyilván semmilyen formában nem továbbítják kínai szerverek felé, azokat amerikai szervereken tárolják.

Az Anzu Robotics Raptor drónjai kínálnak Amerikában DJI alternatívát - 2. kép

A Raptor drónok szinte minden alkatrészét és magát a végső összeszerelést is Malajziában végzik, majd a kész drón ezután az Anzu austini gyárában kapja meg firmware-t: a DJI saját repülési alkalmazása helyett a Raptor drónok az Aloft Air Controllal működnek, összhangban a Szövetségi Repülési Igazgatóság nemzeti légtérrendszer használatára vonatkozó szabályaival.

A specifikációk szempontjából a Raptor sorozatú drónok 45 perc repülési időt, 14.5 kilométeres hatótávot ígérnek, valamint 4/3 hüvelykes 20mp széles és 1/2 hüvelykes 12mp CMOS kamerákat kaptak. Az 56X-os hibrid zoom mellett egy 640 x 512 nagy felbontású LWIR hőkamera is helyet kapott az eszközön.

Ezzel a fricskával a DJI az USA-ban maradhat, csak éppen más gyártóval és szoftverrel, amit tulajdonképpen mégiscsak ők gyártanak...

Az Anzu Robotics Raptor drónjai kínálnak Amerikában DJI alternatívát - 3. kép


Az Anzu Robotics Raptor drónjai kínálnak Amerikában DJI alternatívát - 4. kép

5 hozzászólás

Újfiú

1 hónapja, 5 napja

Így kell átbaszni az idiótákat! röhögő smiley Ügyes.

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Rohadt trükkösek! röhögő smiley

válasz erre

Elvis

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Az a komoly kopipészt! röhögő smiley

válasz erre

Chuck

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nagyon trükkös megoldás! röhögő smiley

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Szépen megszopatták az amcsikat! röhögő smiley

válasz erre