Az egész országot átszelő eVTOL vertiport hálózatot építene a francia AirNova

2022. december 18.
3.4031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Egy francia startup, az AirNova ambíciózus tervvel állt elő: szeretne Franciaország teljes területén egy olyan vertiport hálózatot kiépíteni, amely gyorsabbá és könnyebbé tenné a légi taxik közlekedését és egyáltalán azok elterjedését.

A bordeaux-i székhelyű cég már októberben elkezdett kalapozni a befektetőknél, amivel a céljuk első körben nagyjából 3 és fél millió euró összegyűjtése - ebből az alapító fél millió eurót már meg is előlegezett a vállalkozásnak. Bár az összeg szerénynek tűnik a fejlődő milliárdos légitaxi bizniszben, viszont az AirNova állítása szerint ezzel már el tudja kezdeni a munkát - amivel később nyilván még több befektetőre tehetnek szert.

A startup állítása szerint ennyi pénzből már el tudják kezdeni érdemben a munkálatokat, amik magukban foglalják a földmunkákat, az első építmények felhúzását és bizonyos szabadalmak használati jogának megszerzését, amivel az egész konstrukció beindulhat.

Az egész országot átszelő eVTOL vertiport hálózatot építene a francia AirNova - 2. kép

A cél hogy a 10-30 km-es belvárosi áru- és személyszállítás mellett az AirNova vertiportokat 50-300 km-es eVTOL járatok is használják, egyfajta csomópontként kezelve azokat, ahol földi taxik, buszok és vonatok is közlekednek.

Bár a jelenleg több vertiport hálózat is megvalósítás alatt áll - köztük olyan nevekkel, mint a Volocopter vagy a Skyports, Laurent Mathionlon - aki egyébként az ingatlanmenedzsment egyik nagy veteránja -, a cég vezetője szerint nekik már van annyi szerzett tapasztalatuk a francia üzleti és társadalmi helyzetről, valamint a városi közlekedésről, amellyel megelőzhetik a nagy vetélytársakat.

Nézd nagyban ezt a videót!





Az egész országot átszelő eVTOL vertiport hálózatot építene a francia AirNova - 3. kép


Az egész országot átszelő eVTOL vertiport hálózatot építene a francia AirNova - 4. kép

3 hozzászólás

rami89

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

Jövő nyáron tervezek menni, remélem addigra már lehet látni néhányat. mosolygó smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

Annyira durva hogy alig ezer kilométerre tőlünk többen versenyeznek azért hogy ki épít előbb nagyobb szebb jobb vertiportot eVTOL-oknak, nálunk kb sötét középkor van drónozás terén. szomorú smiley

válasz erre

Újfiú

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

Kétlem hogy sikerülne legyőzniük a nagyokat, de hajrá.

válasz erre