Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma teherszállító drónokat keres

2022. augusztus 15.
22.9901
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma (MoD) fel kívánja gyorsítani egy nehéz teherszállító drón kifejlesztését, hogy támogassa a Királyi Haditengerészet azon elképzelését, hogy forradalmasítsa a hajók tengeri utánpótlását, és a hagyományos repülőgépek, például helikopterek helyett UAV-kat használjon.

Ebben a hónapban a MoD pályázatot írt ki a Uncrewed Air Systems Heavy Lift Capability (UASHLC) program keretében, amelyben a minősített cégeket arra kérte, hogy nyújtsanak be ajánlatot olyan drónok kifejlesztésére, amelyek képesek nagy súlyú hasznos terhek szállítására. Ezeket a jövőbeli járműveket elsősorban hajók tengeri ellátására fogják használni, de potenciálisan a frontvonalban harcoló csapatok ellátására és más forgatókönyvekben is.

A védelmi minisztérium hivatalos ajánlattételi felhívása azt a feltáró folyamatot követi, amelyet az Egyesült Királyság Királyi Haditengerészete tavaly indított azzal a céllal, hogy a helikopterek és kisrepülőgépek olcsóbb és fenntarthatóbb helyettesítőjeként nagy mennyiségű ellátmány, gépalkatrészek, sőt üzemanyag szállítására alkalmas nehéz teherhordó drónokat használjanak.

A pályázat kiírásakor a Védelmi Minisztérium közölte, hogy "szándéka a jelenlegi piaci lehetőségek hiányának orvoslása a szállításra kész platformok számának növelésével, hogy segítse a Hatóságnak az ilyen, nem krónikás rendszerek potenciális képességeinek és operatív felhasználásának támogatását és fejlesztését".
3 hozzászólás

Újfiú

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát olyan sokat csak nem kell keresnie, óriási a kínálat.

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát kínálat van, szóval nem lesz nagy meló.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hát csináltassanak.

válasz erre