Az Egyesült Királyságban már kegyeleti szolgáltatásokat is végeznek drónokkal

2022. november 09.
3.4021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Nemrégiben indult az Egyesült Királyságban a Co-op Funeralcare kegyeleti szolgáltatása, amellyel a cég az első nemzeti temetkezési szolgáltató a régióban, amely lehetőséget kínál a gyászoló családoknak, hogy drón segítségével szórják szét szeretteik hamvait.

Az új szolgáltatással olyan különleges és emlékezetes helyeken lehet elszórni a hamvakat - földön, vízen és levegőben egyaránt - , ahová egyébként lehetetlen vagy nagyon nehéz lenne eljutni. A cég intéz mindent az engedélyekkel kapcsolatban is, így a gyászoló családoknak nem kell ezzel foglalkoznia a nehéz időkben.

A drónnal végzett hamvasztásos hamuszórási szolgáltatások csak nemrég indultak Angliában, azonban gyorsan népszerűvé vált ez a fajta "temetkezési" mód. Az Egyesült Királyság-szerte 800 temetkezési irodával rendelkező Co-op azután vágott bele az új üzletbe, amikor a felmérések kimutatták, hogy a családok 80%-a már a hamvasztás mellett dönt a temetés helyett, és ezeknek az embereknek a 35%-a a hamvasztást választotta.

Az új szolgáltatásában a Co-op Funeralcare együttműködik az Aerial Ashes nevű kis céggel, amelyet a Királyi Légierő egykori pilótája, Chris Mace alapított. Mace beszélt arról, hogy a drónokra egyre inkább úgy tekintenek, mint a társadalom alapvető szolgáltatásokat nyújtó eszközére, így nem meglepő, hogy ezen a területen is alkalmazzák már őket.

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

Bandita

1 éve, 6 hónapja és 21 napja

Amúgy ez egy tök jó ötlet.

válasz erre

Repülős

1 éve, 6 hónapja és 21 napja

Gyorsan be lett tömve a piaci rés! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 6 hónapja és 21 napja

Nyilván ez a jövő, minél kevesebb hely van a Földön...

válasz erre

Chuck

1 éve, 6 hónapja és 21 napja

Az igen, ez komoly biznisz! meglepett smiley

válasz erre

rami89

1 éve, 6 hónapja és 21 napja

Én elég földhözragadt vagyok ezen a téren, jobbnak találom, ha van hova kimenni évek múltán is, de megértem akik így szeretnek búcsúzni és egyébként nagyon ötletes a megoldás szerintem.

válasz erre