Az Eve hatalmas versenyelőnyöket lát az Embraerrel való partnerségben

2022. augusztus 14.
205.8491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Eve Air Mobility közölte, hogy elindította az eVTOL típusengedélyezési kérelmét a brazil légügyi hatóságnál, és a légiközlekedési óriáscéggel, az Embraerrel való partnerségét hirdeti, mivel egy holisztikus városi légi mobilitási (UAM) ökoszisztémát próbál kialakítani, amelyet 2026-ban tervez elindítani.

A második negyedévi eredménybeszámolóban - az elsőben, amióta az Eve májusban a New York-i tőzsdén nyilvánosan jegyzett vállalat lett - a vállalat megpróbálta eloszlatni a működéshez vezető időszakban várható évi mintegy 100 millió dolláros pénzégetéssel kapcsolatos aggodalmakat is.

Az Eve közölte, hogy több mint 2000 nem kötelező érvényű megrendelés van hátra a négyszemélyes, pilótafülkés eVTOL repülőgépére, amelyet először a brazil Nemzeti Polgári Légiközlekedési Ügynökség (ANAC) kíván engedélyeztetni, és reméli, hogy a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) felgyorsítja az amerikai engedélyeztetést.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségével (EASA) és más nagy tanúsító hatóságokkal is folynak a tárgyalások - mondta Andre Stein, aki egyben az Eve társ-vezérigazgatója is.
2 hozzászólás

Újfiú

1 éve, 9 hónapja és 22 napja

Ki ne látna..? mosolygó smiley

válasz erre

Levente

1 éve, 9 hónapja és 22 napja

Nem csodálom, ebben az iparban most nem nagyon lehet félremenni...

válasz erre