Engedélyt kapott a Zipline, hogy légitársaságként szállítson Amerikában drónokkal

2022. június 25.
33.0101
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az úttörő Zipline azonnali logisztikai vállalat megkapta az FAA Part 135 szabályzat szerinti légi fuvarozói engedélyét, amely nem csak azt teszi lehetővé, hogy a cég kereskedelmi légitársaságként üzemeltesse drónos kiszállításait az USA-ban, hanem azt is, hogy automatizált küldetéseit látóhatáron túli (BVLOS) módban repülje.
 

A Zipline szerint az FAA tanúsítás lehetővé teszi számára, hogy az Egyesült Államokban a legnagyobb hatótávolságú, igény szerinti kereskedelmi drónkiszállításokat végezze, és az ország legnagyobb területét fedje le egy UAV-szolgáltató. Ráadásul, mivel a Part 135 szerinti tanúsítást az FAA Beyond programja keretében adták ki, ez az amerikai tevékenység nagyrészt BVLOS-küldetések formájában fog megvalósulni.

A vállalat kezdetben legfeljebb 42 km-es oda-vissza útvonalon fog drónokkal szállítani az észak-karolinai Kannapolisban található operatív központból - egy olyan államból, amelynek közlekedési minisztériumával a Zipline az FAA BVLOS fejlesztési programja keretében együttműködik.
2 hozzászólás

Bandita

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Az komoly.

válasz erre

Chuck

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Értelmes előrelépés végre.

válasz erre