Az uniós szabályozó hatóság kiadta a légi taxi-üzemeltetésre vonatkozó első szabályrendszert

2022. július 04.
101.8381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) közzétette az általa a világ első "átfogó" szabályozási javaslatát a városi környezetben üzemelő, légi járművek, például a légi taxik következő generációjára vonatkozóan.

Az EASA dokumentuma egy fantazmagória. A 295 oldalas szöveg ahelyett, hogy nagy vonalakban felvázolná, hogyan fogják a függőlegesen fel- és leszálló (VTOL) járművek az utasokat a városokban közlekedtetni, inkább a működés minden olyan titkos részletével foglalkozik, amelyet az ilyen járművek fejlesztőinek ismerniük kell a jövőbeli szabályokhoz igazítható prototípusok előállításához.

Más szóval az EASA javasolt szabályzata nem arra irányul, hogy a nagyközönség betekintést nyerjen abba, hogy az UAM-szolgáltatások, például a légi taxik hogyan illeszkednek majd az emberek életébe és mozgásához.

Ehelyett - jegyezte meg az ügynökség sajtóközleménye - az a célja, hogy iránymutatást adjon azoknak az "(m)angyártóknak Európában, (akik) jelezték az EASA felé, hogy a következő néhány évben készen állnak a VTOL repülőgépek tanúsítására".

A folyamatban lévő munkafolyamatban lévő szöveghez szeptember 30-ig várják a magánszemélyek, a közigazgatási szervek, valamint az UAM járművek gyártói és a jövőbeli légitaxi-üzemeltetők észrevételeit.
2 hozzászólás

Repülős

1 éve, 10 hónapja és 16 napja

Jó úton haladunk, csak nagyon lassan.

válasz erre

Bandita

1 éve, 10 hónapja és 16 napja

Alakul ez szépen lassan. mosolygó smiley

válasz erre