Bekeményítettek Montanában: durva büntetést kapnak a tűzoltást zavaró drónpilóták

2023. május 26.
46.1951
marco profilja, adatai
marco
Az Amerikai Egyesült Államok területén jóval egyszerűbb drónt reptetni, mint például itthon, de ennek folyamányaként sokkal több a problémás eset is, amit a montanai törvényhozás most megelégelt és drasztikusan szigorít a szabályokon.

Többször számoltunk be olyan esetről, amikor drónokkal repkednek felelőtlen drónpilóták erdőtüzek körül, amivel rengeteg problémát okoznak a tűzoltóknak, mert ilyen esetben az oltást sokszor le kell állítani, hiszen a helikopterekre és repülőkre nézve ez balesetveszélyes. Az eddigi eljárás szerint a szabályszegő drónpilóta ilyenkor egy 1500 dolláros büntetéssel megúszta az ügyet, mostantól azonban fel kell kötni a gatyát, mert jelentősen drágult a renitens móka.

Az 1500 dollár ugyanis 25-40 ezer dollárra (közel 14 millió forint) nőtt, amit azért már egy amerikai is megérez a bőrén, ráadásul mostantól a tűzoltóságnak sokkal nagyobb mérlegelési és eljárási jogköre lesz, így nem csak észrevételt és bejelentést tehet, hanem maga dokumentálhatja az illegális repülést és ezzel el is indul a szabályszegő elleni eljárás.

A törvényhozók jelezték, mindenkit, akiről bebizonyosodik, hogy egy erdőtűz közelében repült, megbüntetnek, nem lesz mérlegelés. Bár egyelőre az ügyben rendkívül érintett Montana körzetére vonatkozik a szigorítás, vélhetően hamarosan a teljes USA területén ez lesz a mérvadó.

Borítókép: Phil Millett / Great Falls Tribune
4 hozzászólás

Újfiú

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Azért döbbenet hogy ennyi hülye ember van..

válasz erre

Chuck

4 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nem gyenge büntetés.

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 1 hete és 2 napja

És fogadni merném az idiótákat ez sem fogja elriasztani..

válasz erre

Repülős

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ideje volt ott fellépniük komolyabban mert ez nagyon nem játék.

válasz erre