Bemutatkozott a DJI Mini 3 Pro, íme minden infó!

2022. május 10.
5.0171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A DJI legkisebb és legkönnyebb drónja jelentős frissítést kap - mind a funkciók, mind az ár tekintetében, lévén a most bejelentett Mini 3 Pro új dizájnnal, 4K60 videóval, nagyobb képérzékelővel, nagyobb rekesznyílással, akadályelkerülő szenzorokkal és még nagyobb akkumulátorral is rendelhető.

Arra azonban ne számítson, hogy olyan kedvező árú lesz, mint elődje. A Mini 3 Pro induló ára 669 dollár (kb. 242 ezer forint), és ez az ár kontroller nélkül értendő. Vezérlővel 759 dollár (275 ezer forint) vagy annál is több lesz, ami 300 dolláros felárat jelent a tavalyi Mini 2-höz képest. Ami nem változott, az az, hogy a Mini 3 Pro súlya továbbra is kevesebb, mint 250 gramm, ami azt jelenti, hogy nem kell regisztrálni az FAA-nél - bár nálunk ugye ez mindegy..

Az eredeti Mavic Pro-ból is van egy üdvözlendő visszalépés: a Mini 3 Pro gimbalját 90 fokban elforgathatja a függőleges videók és fotók készítéséhez. Erre még a Snap drónja sem képes erős vágás nélkül.

A Mini 3 Pro új és valamivel nagyobb, 1/1,3 hüvelykes szenzorral rendelkezik a Mini 2-ben található 1/2,3 hüvelykes szenzorhoz képest, amely akár 60 FPS-sel 4K felbontású videót és akár 30 kép/mp sebességgel 4K HDR-t képes filmezni. A Mini 2-vel ellentétben a Mini 3 Pro képes sima színprofilban is felvenni, hogy a videósok az utómunkálatok során több színezési lehetőséget kapjanak.

Nézd nagyban ezt a videót!




A Mini 3 Pro akár 48 megapixeles fényképek rögzítésére is képes. Mindezeket a felvételeket egy új, f/1,7-es rekeszértékkel rendelkező kamera rögzíti, ami nagyszerű hír mindazoknak, akik szeretik a gyenge fényviszonyok között történő drónfotózást és videózást.

Az akadályelkerülő szenzorok azt jelentik, hogy a Mini 3 sokkal többre képes az autonóm repülési módokkal - mint például a Spotlight 2.0, amely segít a témát a képben tartani, miközben a repülésre koncentrál, vagy a Point of Interest 3.0, amely meghatározott sugarú körben és sebességgel kering emberek vagy épületek körül.

Az ActiveTrack 4.0 segít a témák autonóm követésében akár hátulról, akár oldalirányú repülés közben. A pilótáknak azonban tisztában kell lenniük azzal, hogy a Mini 3 Pro nem rendelkezik a drón hátulján lévő érzékelőkkel, vagyis hátrafelé repüléskor különösen óvatosnak kell lenniük.



A Mini 3 Pro más intelligens repülési módokra is képes, például a DJI Air 2S-ben bevezetett MasterShots-ra, amely előre beprogramozott repülések alapján önállóan küldi ki a drónt egy rövid vágás elkészítésére. A Mini mostantól képes hiperlapse videókat és más, előre meghatározott repülési útvonalakat is felvenni, mint például a drónok, a spirál, a rakéta, a kör, a bumeráng és az aszteroida.

A Mini 3 Pro idén kétféle akkumulátorral érkezik. Van a standard akkumulátor, amely egyetlen feltöltéssel 34 perc maximális repülési időt biztosít - ez némileg több a Mini 2 31 percéhez képest. De lehetőség van az Intelligent Flight Battery Plus megvásárlására is, amely már egész vállalható, 47 perces maximális repülési időt tesz lehetővé. A lebegési idő mindkét esetben 30, illetve 40 perc.
7 hozzászólás

rami89

2 éve, 15 napja

Hát ez már megint nagyon drága lett. szomorú smiley

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 15 napja

Azért elég komoly lett a specifikáció... Nem rossz ez szerintem.

válasz erre

Chuck

2 éve, 15 napja

Hát meg kell hagyni, ezt komolyan összepakolták, de olyan irreális az ára hogy ez nálam biztos nem tudna befutó lenni.

válasz erre

Repülős

2 éve, 16 napja

Na jó, a DJI végleg elvesztette a kapcsolatot a realitással...

válasz erre

Bandita

2 éve, 16 napja

Ezeknél nagyon elgurult a gyógyszer bazd. meglepett smiley

válasz erre

Levente

2 éve, 16 napja

250 ezer egy Miniért! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

Újfiú

2 éve, 16 napja

Lassan jobb cucc lesz mint a Mavic Pro. meglepett smiley

válasz erre