Betekintést kaptunk az Amazon drónos kiszállítási rendszerébe

2022. augusztus 12.
3.3301
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Mivel az Amazon arra készül, hogy Kaliforniában és Texasban ingyenes Prime Air drónos kiszállításokat indítson a vásárlók részére, aktuálisnak érezték hogy betekintést nyújtsanak ennek a rendszernek a működésébe is egy kicsit.

A vállalat által közzétett új videón precízen végrehajtott repülési tesztek láthatók, amelyeket az egyik oregoni létesítményben végeznek. Az Amazon terve az, hogy teljesen elektromos drónokat építsen, amelyek kevesebb mint 60 perc alatt képesek az öt kiló alatti csomagokat kiszállítani a vásárlóknak. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, a vállalat három területre fordítja energiáit: a drónok testére, az érzékelő- és elkerülési technológiára és a repülési szabályokra.

Az Amazon azt állítja, olyan drónt akar építeni, amely ugyanolyan biztonságos és megbízható, mint a vállalat időtálló földi szállítási módszerei. Ebben a sémában a sense-and-avoid rendszernek, vagyis a repülőgép agyának nagy szerepe lesz abban, hogy a kiszállító drón képes legyen felismerni az akadályokat a levegőben és a földön egyaránt, és távol maradjon tőlük.

A rendszer lehetővé tenné azt is, hogy a drón autonóm módon és biztonságosan hozzon helyszíni döntéseket, ha váratlan helyzetbe kerül.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Repülős

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Micsoda rendszert építettek ki neki!

válasz erre

Levente

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Baromi jól néz ki a kütyü!

válasz erre

Chuck

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nagyon kemény hogy arrafelé mennyivel könnyebben fejlődnek ezek a dolgok...

válasz erre

Ronalddo

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ez mennyire menő cucc!

válasz erre