Brutális kamikaze harci drónt fejlesztettek az izraeliek

2022. november 20.
3.5721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az izraeli székhelyű Elbit Systems nemrégiben bemutatta a Laniust: egy olyan drónt, amely lövedékként csapódik az ellenséges célpontokba, legyen az épület, mozgó jármű, vagy éppen egy katonai csoport.

Az új fejlesztés több mint 70 kilométer per órás sebességgel csapódik a kiszemelt áldozatba, majd felrobban - ezzel pedig a klasszikus kamikaze harci manővert hajtja végre, ami mostanában elég gyakori a drónos hadviselésben.

A Lanius ráadásul nem csak erre képes, önállóan kielemez például egy épületet, és ott hatol be ahol a leghatékonyabban tud lecsapni, ennek érdekében pedig egy ismeretlen épület belsejét is képes feltérképezni szimultán lokalizációs és leképezési (SLAM) technikák segítségével. A drónt fejlett mesterséges intelligenciával is felszerelték, így önállóan képes azonosítani az embereket és a különböző fegyvereket is, ezzel pedig - elméletileg - könnyedén tud különbséget tenni a fegyveres harcosok és a nem harcoló civilek között.

Bár a drón emberi beavatkozás nélkül is képes teljes mértékben egy feladat végrehajtására, így például a felszállásra, navigációra, célpontok felderítésére és likvidálásra, azonban a bemutató videón egy operátor távirányító segítségével irányítja Laniust. A Lanius egyetlen gyenge pontja a repülési idő, hiszen mindössze hét percet képes a levegőben tölteni.

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

Chuck

1 éve, 6 hónapja és 11 napja

Na ez elől bújj el baszki! röhögő smiley

válasz erre

Újfiú

1 éve, 6 hónapja és 11 napja

Durván hatékony fegyver. Ha ki akarják iktatni, robban, ha menekülnek előle, robban, ha csúnyán nézel, robban. Kemény.

válasz erre

Repülős

1 éve, 6 hónapja és 11 napja

Frankón ijesztő baszki.

válasz erre

Bandita

1 éve, 6 hónapja és 11 napja

Uhh de durva. Tiszta scifi.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 6 hónapja és 11 napja

Ez nagyon kemény cucc! meglepett smiley

válasz erre