Dagad a közösségi botrány a hétvégén lezajlott New York-i drónshow miatt

2023. október 23.
78.0571
marco profilja, adatai
marco
A hétvégén, szombat este zajlott le a New York-i Central Parkban a Studio Drift szervezésében, művészek által megkomponált drónos fényshow, amelyet hivatalos video hiányában még nem láthattunk teljes egészében, viszont a social media felületekre feltöltött anyagok alatt áll a bál.

A "Franchise Freedom" rendezvénysorozat részeként megrendezett showra állítólag öt évig készültek a szervezők, akik már több ilyen eseményen is túl vannak, és a hétvégi volt (lett volna) az eddigi legnagyobb durranás, amivel valaha is előálltak.

A fényjátékot 1000 drónnal alkották, ami eleve nagyon látványos lehet, azonban a Studio Drift saját instagram oldalára feltöltött video alatt csak méltatlankodó hozzászólásokat lehet olvasni. Sokan panaszkodnak arra, hogy a 7, 8, és 9 órakor zajló show, ami egyenként tíz perces kellett volna legyen, alig tartott pár percig és az is koordinálatlan volt - ez utóbbi állításra egyébként rácáfolnak a személyes profilokba feltöltött videók.

Még többen emelik fel a hangjukat amiatt, hogy a vándorló madarak épp ebben az időszakban vonulnak az adott környéken, és bár sokan jelezték előre hogy el kéne halasztani a rendezvényt (aláírás gyűjtés is indult), a szervezők ezt nem vették figyelembe.

A bejegyzés alatt ilyen és hasonló kommentekkel van teli a fal:

Képzeld el, mennyi életet veszélyeztetsz egy műsorért, ezért mindenki hülyének tart. Vidd vissza a szar művészetedet Hollandiába.

Ez NEM művészet. Veszélyezteted a vándorló madarakat.

A szervezetek, a tudományos közösség és az aggódó polgárok számtalan aggodalma ellenére... a művészek úgy döntöttek, hogy nem halasztják el műsorukat a vándorlási csúcsszezon utánra. A madarak többsége éjszaka vándorol, tegnap este, október 21-én, szombaton: 27.300 madár vándorolt New York állam felett este 6 és 7 között...

Ez a műsor szörnyű volt. 2 órás ingázás 10 helyett 3 percig, és rossz kilátás.
Ingyen volt, de vissza kell kapnom a pénzem.

Ez volt a valaha volt legrosszabb drón show. Három percnyi drónrepülés véletlenszerűen, formáció és zene nélkül.


Bár azt tudjuk, hogy mindig az elégedetlenkedők a leghangosabbak, de kíváncsian várjuk, tovább dagad-e a botrány, vagy megáll ennyi negatív felhangnál. Bár a tény hogy a pozitív - negatív hozzászólások aránya nagyjából 95-5%, sok változásra nem lehet számítani. Egyébként a hozzászólásokat folyamatosan törlik, a hír megírásának kezdetekor közel 150 hozzászólás volt a poszt alatt, nagyjából fél órával később alig van 30 - de az alább beágyazott poszt árulkodik is erről.

Ahogy az is nagyon beszédes, hogy az eseményt beharangozó instagram poszt alatt a közel 400 - túlnyomórészt kritikus hangnemű - hozzászólás mindegyikét eltüntették, és a kommentelés lehetőségét meg is szüntették. Egyébként ez a legrosszabb amit egy nyilvános esemény szervezője tehet.

Amint a Studio Drift megosztja a hivatalos videót, természetesen azt is megmutatjuk.Az előző poszt, immáron nulla hozzászólással és a hozzászólás lehetősége nélkül:Pedig bizony volt ott hsz bőven:

Dagad a közösségi botrány a hétvégén lezajlott New York-i drónshow miatt - 2. képA borítókép illusztráció!
6 hozzászólás

Ronalddo

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

A lehető legnagyobb butaság amit csinálnak.

válasz erre

Levente

7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Roppant kellemetlen. Gondolom több show-t nem erőltetnek. röhögő smiley

válasz erre

Chuck

7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ez már az übergáz kategória. Nice.

válasz erre

Újfiú

7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ez a ciki bakker!

válasz erre

Bandita

7 hónapja, 2 hete és 5 napja

Na az a kemény! meglepett smiley Most épp néztem, 153 hsz-t mutat, amit meg látni lehet az olyan 20. röhögő smiley Ez elég szégyen.

válasz erre

Repülős

7 hónapja, 2 hete és 5 napja

Uhhhhh pásztmekkkkkk. Ez durva sztori! meglepett smiley

válasz erre