Drónnal fogja az üvegházhatású gázokat vizsgálni a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal

2021. február 06.
52.9291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) arra készül, hogy tesztelje a nagy légmagasságon repülő, üvegházhatású gáz-mintavevő drónját, ami lehetővé teszi az ügynökség számára, hogy javítsa a tesztelési metódusát, és teljesebb vizsgálatot végezzen a távolabbi helyeken.

A NOAA már jó ideje léggömb típusú rendszert használ a nagy magasságú üvegházhatású gázminták gyűjtésére. Ezzel kapcsolatban az a probléma, hogy a mintát rövid időn belül fel kell venni, korlátozva ezzel a tesztelhető területeket.

A NOAA az elmúlt két évben az Uncrewed Systems Research Transition Office-szalal (USRTO) és az Arizonai Állami Egyetemmel dolgozott együtt egy módszer kidolgoza kapcsán, ami megoldást nyújthat a problémára. Ez a módszer a pilóta nélküli rendszerük, a HORUS.

A HORUS szintúgy léggömbbel dolgozik, azonban itt miután a gázmintát összegyűjtötték, a léggömb kipukkan, majd a drón visszacsúszik a helyreállítási pontra. Ez lehetővé teszi az üvegházhatású gázok mintavételét különböző helyekről, és lényegében kis időn belül visszarepülnek a kezdőbázisra.
2 hozzászólás

Levente

3 éve, 4 hónapja és 26 napja

De király. mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

3 éve, 4 hónapja és 26 napja

Jó olvasni az ilyet. mosolygó smiley

válasz erre