Drónokkal fogják el az illegális kincsvadászokat az angol zsaruk

2024. február 02.
6.7931
marco profilja, adatai
marco
Az Egyesült Királyság-beli Colchesterben található a Gosbecks Régészeti Park, ahol még tavaly jelentek meg az illegális kincsvadászok, akik elfogására az Essexi Rendőrség rendfenntartói nemrégiben új eszközöket vetettek be: a drónokat.
 

A Gosbecks Régészeti Park az egyik legjelentősebb olyan helyszín az országban, ami a római időkből maradt ránk, Délkelet-Britannia egykori nagyvárosa helyezkedett itt el, és továbbra is fontos volt a római invázió után, ahol templomot és színházat is feltártak.

A park valójában a Nagy-Britanniában ismert öt római színház közül a legnagyobb - 5000 néző befogadására alkalmas - , maradványait tartalmazza, valamint egy római kelta templomot, amelyet közel fél kilométer hosszú kettős tornác vagy folyosó vesz körül.

Éppen ezért nem meglepő, hogy még számos lelet található a környéken, aminek kiásása viszont a terület tulajdonosának engedélye nélkül illegális, a helyszín ugyanis jogilag védett minden ásatástól, mivel ősi műemlékké lett nyilvánítva 1939-ben.

A rendőrség azért vetette be a drónokat mert a helyszín nagy területen, 160 hektáron terül el, így ez a legegyszerűbb módja a szemmel tartásnak, ráadásul a drónok többféle kamerával felszerelhetők, így könnyedén kiszűrhetők már maguk a fémdetektorok is, amivel a kincsvadászok róják a környéket.
3 hozzászólás

Ronalddo

3 hete és 2 napja

Eleve hogy jut ilyesmi valakinek az eszébe? meglepett smiley Ez egy múzeum gyakorlatilag. Frankón lopás.

válasz erre

Repülős

3 hete és 2 napja

Hát igen, a drónok elől bizony nehéz elbújni.

válasz erre

Chuck

3 hete és 2 napja

A sok nyomorult... dühös smiley

válasz erre