Egy cseh startup eszköze megoldást kínál régi drónokhoz is az új FAA-szabályozásra

2023. május 17.
113.2471
marco profilja, adatai
marco
A nemes egyszerűséggel Dronetag elnevezést kapott cseh startup az Egyesült Államokban hamarosan életbe lépő új FAA-szabályozásra kínál egy nagyszerű megoldást, aminek segítségével a régebbi drónok is megfelelnek majd a kötelező követhetőség szabályának.

Az USA területén idén szeptember 16-án lép életbe az az új törvény, aminek egyik legfontosabb eleme, hogy minden egyes drón valós időben követhető, és egy rendszerben ellenőrizhető legyen - ennek egyelőre csak a viszonylag újabb és / vagy drágább drónok felelnek meg.

A cseh cég Dronetag BS névvel ellátott kütyüje erre az igényre ad választ, hiszen gyakorlatilag minden egyes drónra felszerelhető utólag is: a mindössze 3 grammos apróság (1,7 x 1,4 x 0,5 cm) akár a drón aksijából vagy egy kis LiPo akkumulátorról is működik, megannyi rendszerrel kompatibilis és nagyon egyszerűen, appból frissíthető.

Az Xponential 2023 konferencián bemutatott Dronetag BS jövő héttől már rendelhető, a bevezető ára 49 dollár (17 ezer forint) lesz, a végleges árat 89 dollárra (30 ezer forint) lőtte be a prágai cég.

Egy cseh startup eszköze megoldást kínál régi drónokhoz is az új FAA-szabályozásra - 2. kép

5 hozzászólás

Újfiú

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Levente írta:
Nem olcsó bakker. meglepett smiley
Mondjuk olcsóbb mint új drónt venni.. mosolygó smiley

válasz erre

Levente

1 éve,

Nem olcsó bakker. meglepett smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 1 napja

Nagyon menő!

válasz erre

Bandita

1 éve, 1 napja

BAromi jó cuccnak tűnik!

válasz erre

rami89

1 éve, 1 napja

Nagyon ügyes megoldás! mosolygó smiley

válasz erre