Egy dél-koreai sziget 2025-re tervezi a légi taxi UAM-szolgáltatásokat

2022. augusztus 27.
203.1261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A dél-koreai Jeju-sziget 2025-re légi taxi szolgáltatás bevezetésére készül, ami az első lépés a népszerű turisztikai célpont azon tervében, hogy a városi légi mobilitási (UAM) szolgáltatásokat rutinszerű közlekedési lehetőséggé tegye a nyaralóhely környékén.

A légi taxi és a jövőbeli UAM-szolgáltatások bevezetésére vonatkozó tervekről a The Korean Herald számolt be, amely részletesen bemutatta a kezdeti műveleteket, amelyek a Jeju három, nagy forgalmú helyszíne közötti tengerparti útvonalakon zajlanak. A különleges önkormányzati tartományként igazgatott Jeju Dél-Korea első régiójaként szeretné bevezetni az újgenerációs elektromos légi közlekedést.

A projektben a helyi hatóságok, a dél-koreai Kencoa Aerospace légiközlekedési vállalat és a Jeju Free International City Development Center (JDC) vesz részt.

A sziget tervezett UAM-hálózatának első útvonala légi taxikat üzemeltet majd a Jeju központi északi partján lévő Jeju nemzetközi repülőtér és a délnyugati csücskén lévő Moseulpo között; onnan az utazók rövid utazásokkal juthatnak el a kis szigetekre, Moseulpóra, Gapadóra és Maradóra. A harmadik útvonal egy északkeleti kanyar a Seongsan Ilchulbonghoz, más néven Napfelkelte-csúcshoz vezet.
2 hozzászólás

Bandita

1 éve, 9 hónapja és 12 napja

Chuck írta:
Lassan már az a kérdés hol nem lesz ilyen. röhögő smiley
Én egy helyet biztosan tudok.

Itthon. röhögő smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 9 hónapja és 12 napja

Lassan már az a kérdés hol nem lesz ilyen. röhögő smiley

válasz erre