Egy év alatt hétezer falut térképeztek fel Indiában drónokkal

2022. szeptember 17.
303.8421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Nagyon pörög a Garuda Aerospace Indiában, az ország folyamatosan adja ki a megbízásokat a cégnek, néhány éve a sáskarajok ellen vetették be őket, most pedig egy hatalmas térképezési munkában vették ki a részüket.

Indiában óriási problémát jelentenek a földviták, rengeteg területen gyakorlatilag nem léteznek a határok sem a magánházak, sem a falvak tekintetében, a helyzeten pedig természetesen próbálnak úrrá lenni az arra alkalmas szervek, ebben pedig most a drónokat hívták segítségül.

A Svamitva program keretében a Garuda Aerospace egy kisebb flottányi drónnal kezdett neki Uttar Pradesh területén a falvak feltérképezésének, és egy év alatt hétezer települést derítettek fel, amihez még hasonlóra sem volt eddig példa - ezzel pedig rekordot állított fel ebben a munkában a cég.

A feladat elvégzéséhez 15 merevszárnyú drónt vetettek be, amelyek mindegyike 8-10 négyzetkilométer / óra sebességgel képes feltérképezni a maga alatt látott területet. Az összegyűjtött digitális adatok alapján szeretné a kormány rendezni a földvitákat és megállapítani az egyes falvak területi határait - drónok néklkül ez gyakorlatilag lehetetlen feladat lenne.
sáskarajok ellen vetették be őket, most pedig egy hatalmas térképezési munkában vették ki a részüket.'>
3 hozzászólás

Újfiú

1 éve, 8 hónapja és 20 napja

Kemény munka lehetett azért ez!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 8 hónapja és 20 napja

Az igen. meglepett smiley Nem is gondoltam volna hogy ilyen komoly probléma ez ott arrafelé.

válasz erre

Repülős

1 éve, 8 hónapja és 21 napja

Baromi unalmas meló lehet bakker.

válasz erre