Egy felmérés szerint az amerikaiak 57%-ának bizalmi problémái vannak a drónos kézbesítéssel kapcsolatban

2022. július 21.
98.8581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy amerikai felnőttek körében végzett felmérés szerint a lakosság több mint fele nem vagy alig bízik a drónokkal történő termékszállításban - a többség aggódik a drónos kiszállításokkal kapcsolatos adatvédelmi kérdések miatt is, beleértve a kínai repülőgépek által végzett kiszállításokat is.

A felmérés, amelyet a Morning Consult 2022. június 29-30. között végzett 2210 felnőtt körében, azt mutatta, hogy az amerikaiaknak még van hová fejlődniük, mielőtt elkezdenek bízni a drónokban, hogy elhozzák a reggeli kávéjukat.

A felmérés eredményei egybecsengeni látszanak egyes lockefordi lakosok nézeteivel, akik kevésbé lelkesednek az Amazon drónos kiszállításainak városukba való megérkezéséért. A Morning Consult szerint az amerikai felnőttek közül alig több mint 2 az 5-ből 2 gondolja úgy, hogy a kiszállító drónok megbízhatóak lehetnek.

Arra a kérdésre, hogy "Mennyire bízik abban, hogy a drónok sikeresen szállítanak termékeket otthonokba és vállalkozásokhoz?", mindössze 6% válaszolta azt, hogy "nagyon", míg a megkérdezettek 37%-a "némi" bizalmat fejezett ki a folyamat iránt. Másrészt a válaszadók 40%-a úgy döntött, hogy "nem nagyon" választ ad, 17% pedig azt mondta, hogy "egyáltalán nem bízik" a drónos kézbesítésben.

A megkérdezettek számos aggodalmat osztottak meg a drónos kézbesítéssel kapcsolatban. Míg 5 felnőttből 4 meggyőződni látszott arról, hogy a drónok nem tudnak sikeresen kézbesíteni, addig 5-ből több mint 3 azt mondta, hogy aggódik amiatt, hogy a személyes adatait a kézbesítő drónok megsértik, beleértve a kínai gyártmányú repülőgépekkel végzett kiszállításokat is. A válaszadók kétharmada azt is elmondta, hogy aggódik a légi közlekedés biztonsága miatt a drónok használata miatt.
3 hozzászólás

Repülős

1 éve, 10 hónapja

Semmi se jó. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 10 hónapja

Eskü ezeknek mindennel bajuk van. röhögő smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 10 hónapja

Akkor majd GLS-eznek. röhögő smiley

válasz erre