Egyetemi mesterszakon indul drónos képzés Magyarországon

2023. január 26.
275.2701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Lassan azok a szektorok is kezdik felmérni a drónok létjogosultságát és annak a gazdaságra kifejtett hatását, amelyek eddig nem voltak közvetlenül érintettek, nem meglepő hát hogy már van ahol a mindennapi oktatás részét fogja képezni hazánkban is a drónos kezelések képzése.

A dróntechnológia hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években és mára már a globális kereskedelmi drónpiac meghaladja a 30 milliárd eurót (11 657 745 351 000 magyar forint). A becslések szerint 2025-ig megtízszereződhet a drónrepülések száma, ennek részeként Európában a szektorban közvetlenül foglalkoztatottak száma húsz éven belül meghaladja majd a 100 ezer főt.

Hazánkban a GDP-növelő hatást 280 milliárd forintra becsülik, a potenciális új munkahelyek száma közel 18 ezer fő lehet, mostantól pedig van olyan intézmény, ahol mesterszakon már kifejezetten dróntechnológia specializáció indul, a 2023 február 1-től egyetemi rangot kapó Gábor Dénes Főiskolán.

Az iskola elnöke, Dr. Dietz Ferenc elmondta:

Hallgatóink alapos felkészítést kapnak a dróntechnológia műszaki kérdéseiről, a tervezett repülések adatszerzési fajtáiról és a képfeldolgozás elméleti és gyakorlati megoldásairól. Továbbá, a kinyert adatok mesterséges intelligencia alapú rendszerekbe történő integrálását és célirányos felhasználását készségszinten sajátítják el a tanulmányaik során.


Jó látni hogy végre itthon is kezdik komolyan venni a dróntechnológiát, és az megjelenik az általános- és középiskolai oktatásban is, aminek első előfutára a tavaly útnak indított sulidrón-program volt.

A borítókép illusztráció!
6 hozzászólás

Levente

1 éve, 3 hónapja és 25 napja

Na az a komoly gyerekek! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja és 25 napja

Egész hihetetlen ezt olvasni. meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

1 éve, 3 hónapja és 26 napja

Az igen! meglepett smiley Kemény lesz hogy lesz ilyen állami szakma bakker.

válasz erre

Bandita

1 éve, 3 hónapja és 26 napja

Végre! mosolygó smiley De jó ilyet olvasni.

válasz erre

Chuck

1 éve, 3 hónapja és 26 napja

Csak nem! meglepett smiley Leszakad az arcom gyerekek, FEJLŐDÜNK!!!!!

válasz erre

Repülős

1 éve, 3 hónapja és 26 napja

Na végre! mosolygó smiley Kezd észhez térni az ország! mosolygó smiley

válasz erre