Elképesztő Forma-1-es drónvideót készítettek a világ leggyorsabb drónjával

2024. február 29.
3.3381
marco profilja, adatai
marco
A napokban osztotta meg azt a videót a Red Bull Racing, amely önmagában is brutális látványt nyújt, de ha hozzátesszük, hogy mindez a világ leggyorsabb drónjával készült ami egy száguldó Forma 1-es autót rögzít, akkor feltettük az i-re a pontot.

A holland Drone Gods által speciálisan erre a felvételre fejlesztett FPV drón ugyanis a vadonatúj RB20 F1 Forma-1-es autót követi egy teljes körön át, amelyet Max Verstappen hajt meg a Silverstone-i Grand Prix Circuit-en.

A Red Bull és a Drone Gods több mint egy év alatt hozta létre közösen azt a drónt, ami kétszer sebesebben gyorsul fel mint egy Forma-1-es autó, esetünkben ez azt jelenti, hogy mindössze 4 másodperc alatt éri el a 300 km/h-t, a végsebessége pedig az elképesztő 350 km/h feletti értékkel büszkélkedhet. A fejlesztés felgyorsításában a Red Bull Advanced Technologies, az Oracle Red Bull Racing Formula 1-es csapat nagy teljesítményű mérnöki ága is részt vett.

A drón jelenleg 4k60fps / 5k30fps-es, 10 bites színmélységű kamerával van felszerelve, de a jövőben a csapat ezen még tovább akar fejleszteni, hogy ne csak teljesítményben feszegesse a technológia határait. A drón kész alkatrészekből és 3D nyomtatással, valamint CNC-megmunkálással készült elemekből áll, a borítás karbon, üvegszál és 3D polimer kompozit, a súlya pedig 1 kilogramm alatt van.

A felvétel egy igazi bravúr lett, biztonsági öveket bekapcsolni, indul a száguldás!

Nézd nagyban ezt a videót!

Elképesztő Forma-1-es drónvideót készítettek a világ leggyorsabb drónjával - 2. kép

4 hozzászólás

Újfiú

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Na ez baszó!

válasz erre

Elvis

1 hónapja, 3 hete

Aztarohadt! meglepett smiley

válasz erre

Chuck

1 hónapja, 3 hete

Baszki az a gép! meglepett smiley

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 3 hete

Eeeeez milyen durva! meglepett smiley

válasz erre