Elvesztettek a rendőrök egy 2,3 millió forintos Parrot-drónt, másnap sértetlenül találták meg

2021. december 13.
92.8281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy Oxfordshire-i vidéken végrehajtott keresési művelet során egy brit rendőrségi drón elvesztette a kapcsolatot a kontrollerrel, és másnap kilométerekkel arrébb, egy játszótéren találták meg.

A jelentés szerint a 7000 dolláros (kb. 2,3 millió forint) Parrot Anafi USA drónt éjszaka egy kőbánya felett üzemeltették a Thames Valley-i rendőrség keresési műveleteinek támogatására. A pilóta a repülés előtt elvégezte a szükséges ellenőrzéseket és megvizsgálta az időjárás-előrejelzést, viszont a drón nem kapott GPS-jelet felszállás előtt. Amikor a pilóta a drónt fokozatosan a kőbánya fölé - a felszállási ponttól mintegy 120 méterre - lebegő helyzetbe hozta, arra lett figyelmes, hogy köd van a környéken.

A repülőgépen lévő kék LED-es láthatósági lámpa is nehezebben vált láthatóvá - mondta a pilóta a nyomozóknak. Mivel bizonytalan volt a drón tájékozódását illetően, a pilóta aktiválta a Return to Home (RTH) funkciót, de a repülőgép GPS-jel hiányában nem a felszállási pont felé repült, ahogyan azt várta.

Még egyszer megnyomta az RTH gombot, hogy visszavonja a parancsot, de a drón tovább repült északi irányba, amíg el nem tűnt a látóteréből, és a vezérlő képernyője elsötétült. A drónt másnap sértetlenül találták meg egy játszótéren, a felszállási ponttól körülbelül 5 kilométerre északra.
2 hozzászólás

Bandita

2 éve, 5 hónapja és 23 napja

Szerencséjük hogy nem Szabolcsba tűnt el. röhögő smiley

válasz erre

Chuck

2 éve, 5 hónapja és 24 napja

De csak azért mert nem járt arra senki. röhögő smiley

válasz erre