eVTOL drónként álmodta újra a Renault az 1960-as klasszikus autóját

2021. november 29.
92.2791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Renault francia autógyártó, ikonikus, régimódi 4L típusú autójának hatvanadik évfordulója alkalmából a Renault bemutatta a modell újratervezését, amely AIR4 eVTOL járműként kerül forgalomba.

Az elmúlt években a Renault felpörgette a hagyományos belsőégésű motoroktól való elmozdulást a legnépszerűbb modelljeinek kibocsátásmentes, akkumulátoros változatai felé. Ez magában foglalta a 4L villamosított változatának gyártását is. A 4L átalakítási projekt elindításához a Renault a TheArsenale mozgástervező céghez fordult.

Megőrizte az autó eredeti formáit, miközben teljesen újjáépítette szénszálas anyagból, és olyan új aerodinamikai kritériumokat vett figyelembe, mint a tolóerő és a felhajtóerő, a személygépkocsik alvázára általában alkalmazott kritériumokhoz képest.

Az AIR4 eVTOL a hibrid megközelítést mellőzve a tisztán légi működés érdekében nem rendelkezik kerekekkel, hanem a karosszéria alatt található négy kétlapátos propeller hajtja. A 4L autószerű eVTOL változatát 22 000 mAh-s lítium-polimer akkumulátorok hajtják, amelyek összkapacitása 90 000 mAh. A csúcssebessége 26 m/s, ami 94 km/h sebességnek felel meg. A maximális repülésmagassága 700 méter.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Levente

1 éve, 7 hónapja és 13 napja

Baromi menő!

válasz erre

Bandita

1 éve, 7 hónapja és 14 napja

Woooooow!

válasz erre

Újfiú

1 éve, 7 hónapja és 14 napja

De rohadt jó!!!!

válasz erre