Ez a vízalatti drón a hőmérséklet változásával tölti a saját akkumulátorát

2020. szeptember 05.
17.0061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A kaliforniai Seatrec startup egy olyan vízalatti drónt hozott tető alá, ami a hőmérséklet változásával tölti az akkumulátorát, kihasználva az óceánvíz felszíne felé inkább jellemző meleg, és a mélyén előforduló hideg hőmérsékletet.

Az SL1 hőenergia-gyűjtő rendszer a hőmérséklet-különbséget használja a rendszer úszóképességének növelésére, és ezzel növeli a tengeren tartózkodási idejét. Ez azt is jelenti, hogy egy ciklus alatt több adat gyűjthető össze a víz mélyéről a drónnal.

A cég egy példája azt mutatja, hogy az SL1 rendszer a víz felszínén indul, majd kilenc napig ereszkedik le lassan 1000 méteres mélységbe, majd a ciklus utolsó napján 2000 méterig süllyed, mielőtt visszamegy a felszínre, hogy továbbítsa az adatokat egy műholdnak. Ha ez nem elegendő teljesítmény, több egység összekapcsolható a további üzemidő érdekében.

A csapat azt reméli, hogy az áramtermelő rendszert biogeokémiai és akusztikai érzékelőkkel fogják használni, amelyeknek elegendő energiára van szükségük, és előnyösek lehetnek az óceánon tartózkodás szempontjából hosszútávon. A megújuló energia használata lényegében lehetővé teszi, hogy örökké az óceánban maradjon a gép, csak karbantartás vagy frissítés céljából kell kijönnie.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Levente

3 éve, 10 hónapja és 11 napja

Micsoda ötlet! meglepett smiley Örökmozgó drón, bakker. röhögő smiley

válasz erre

Repülős

3 éve, 10 hónapja és 11 napja

Okos!

válasz erre

rami89

3 éve, 10 hónapja és 12 napja

Ötletes megoldás! meglepett smiley

válasz erre