Ezek a cégek a világ legjelentősebb dróngyártói 2023-ban

2023. december 14.
43.9001
marco profilja, adatai
marco
Ahogy évről évre mindig, most is kiadta a német Drone Industry Insights (Droneii) éves beszámolóját, amelyben különféle szempontok alapján rendezik sorba azokat a cégeket, akik drónt - vagy drónt is - gyártanak, nézzük hát kik a legjelentősebb dróngyártók 2023-ban.

Ahogy a tavalyi évben sem volt túl sok meglepetés, úgy idén sem kell különösebb csodát várni, bár a DJI óriási ellenszélben kell megküzdjön az USA területén, így önmagában maga a tény hogy most is milyen gyönyörűen szerepel, már egy kisebbfajta karácsonyi csoda.

A kínai DJI továbbra is uralja a polgári drónok piacát, mögöttük közvetlenül az amerikai Skydio helyezkedik el, a dobogó harmadik helyére a szintén kínai XAG került fel. A negyedik helyet a francia Parrot foglalta el, a polgári drónok gyártóinak top 5 listáját oedig a kínai JOUAV zárja.

Ezek a cégek a világ legjelentősebb dróngyártói 2023-ban - 2. kép

A polgári és kormányzati szektor gyártói versenyét az amerikai Insitu szerezte meg, őket követi az osztrák Schiebel, a dobogó harmadik fokára az amerikai Edge Autonomy tette fel a lábát. A negyedik helyet az általunk jobb pozícióba várt német Quantum Systems szerezte meg, míg az ötödik pozícióban az indiai Forge helyezkedik el.

Ahogy eddig is, most is nagyjából 500 polgári és kormányzati - a hadászatot nem vették be a kutatásba - dróngyártót értékelt világszerte a kutatócsoport, amiből az fenti listák alakultak ki. Fontos megjegyezni, hogy idő közben a Parrot és a Skydio kivonult a polgári drónok szegmenséből, így jövőre várhatóan jelentősen átalakulnak az eredmények.

A teljes beszámoló ezen a linken érhető el.
5 hozzászólás

Repülős

4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Hát ez a lista nem igazán mocorog évről évre, kár a belefektetett energiáért. röhögő smiley

válasz erre

Újfiú

4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Tényleg nincs nagy meglepetés. Tualjdonképpen csak az érdekelne, hogy a francba szednek össsze 500 céget. meglepett smiley

válasz erre

Chuck

4 hónapja, 2 hete

A hobbidrónoknál nem sok változás volt tavalyhoz képest, csak felcserélődés.

válasz erre

Bandita

4 hónapja, 2 hete

Jouavról még sosem hallottam. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 2 hete

DJI keményen tolja, az a helyzet.

válasz erre