Felszálltak az első légitaxik New Yorkban

2023. november 16.
3.3361
marco profilja, adatai
marco
Hosszú évek fejlesztései értek célba a napokban, hiszen a Joby és a Volocopter is bejelentette, hogy felszálltak első légi taxijai New York városában, egészen pontosan Manhattan egét szelték néhány órán át az eVTOL-ok.
 

Először a Joby adta hírül hétfőn, hogy megtörtént az első - már nem csak teszt - repülés, ami november 12-én, vasárnap zajlott le Manhattan ikonikus belvárosi helikopter-állomásáról a John F. Kennedy nemzetközi repülőtérre. Az utazás mindössze hét percet vett igénybe az átlagosan akár egy órás autóúttal szemben.

A helyszínen tartott sajtóeseményen, ugyanezen a napon, hétfőn jelentette be a Volocopter is, hogy szintén légitaxizott Manhattenben, ők azonban nem egy célállomásra repültek, hanem némi városnézést tartottak a Brooklyn híd környékén.

Felszálltak az első légitaxik New Yorkban - 2. kép

Mindkét cég egyaránt méltatta az Adams adminisztrációt, amely vezető szerepet tölt be a technológiai innováció és a gazdasági növekedés előmozdításában, miközben javítja az életminőséget - emellett pedig kiemelték, hogy az új közlekedési forma mennyivel csendesebb és környezetbarátabb mint akár a helikopteres szállítás, az autókról nem is beszélve.

A terv továbbra is az, hogy 2025-re a légi taxi cégek el tudják indítani rendszeres, civilek számára fenntartott szolgáltatásukat nem csak a Nagy Alma területén, de az Amerikai Egyesült Államok több nagyvárosában is, jellemzően a repterek és a belvárosi célállomások közötti útvonalon.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Bandita

3 hete és 3 napja

Úgynevezett fejlett világ. Nem olyan elmaradott primitív balkán mint Magyarország.

válasz erre

Újfiú

3 hete és 3 napja

Mennyire menő lehet.

válasz erre

Chuck

3 hete és 4 napja

De kipróbálnám...

válasz erre

Ronalddo

3 hete és 4 napja

Ez de rohadt durva!

válasz erre

Repülős

3 hete és 4 napja

Ez azért iszonyat menő, az a helyzet!

válasz erre