Házi készítésű drónnal állítottak fel sebesség világrekordot

2024. május 11.
3.3631
marco profilja, adatai
marco
Egy dél-afrikai apa-fia páros, Mike és Luke Bell több hónapnyi tervezés, építés és rengeteg kísérlet után április 21-én megdöntötte a Guinness sebesség világrekordot, az általuk készített szerkezet ugyanis nem kevesebb, mint 480,23 km/ó sebességgel repült.

Az elképesztő teljesítmény ezzel jócskán lepipálja a Red Bull Racing nemrégiben állított
világrekordját, ahol a 350 km/ó volt a drón végsebessége. A rekorddöntés persze nem volt egyszerű mutatvány, a páros ugyanis kísérletei ugyanis hónapokon át futottak kudarcra, lévén a szerkezet folyamatosan kigyulladt.

Ennek oka pedig az volt, hogy a vezetékek nem bírták az őrületes megterhelést, a drón ugyanis pillanatok alatt éri el a 130 Celsius fokos hőmérsékletet, ami messze túlmutat a normális üzemi értékeken. A Peregrine 2 (Vándorsólyom 2) névre keresztelt szerkezetet a család 3D nyomtatással készítette, amibe végül vastagabb kábeleket szereltek, és a szerkezetet is módosították, így győzve le a kigyulladás problémáját.

A világrekord kísérlet alatt kétszer száz méteres szakaszon érték el a több mint 480 km/ó végsebességet, de az átlagos repülési sebesség is 400 km/ó, ami hihetetlen mérnöki bravúr. A készítés alatt egyébként szélcsatorna hiányában az ablakon kitartott szerkezetekkel tesztelték az aerodinamikai hatásokat.

Nézd nagyban ezt a videót!

Szélcsatorna hiányában marad az autó ablaka

Szélcsatorna hiányában marad az autó ablaka


5 hozzászólás

Ronalddo

1 hónapja, 1 napja

Nagyon ügyes!

válasz erre

Újfiú

1 hónapja, 1 napja

Woooooow! meglepett smiley

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 5 napja

De durva cucc! meglepett smiley

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 6 napja

Aztarohadt! meglepett smiley

válasz erre

Chuck

1 hónapja, 6 napja

Ez kőkemény bakker! meglepett smiley

válasz erre