Hivatalos: itt a DJI Avata, íme minden infó

2022. augusztus 25.
3.4731
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A DJI bejelentette legújabb drónját, az Avatát - míg a DJI FPV az első személyből történő nézés élményét hozta el a DJI rajongóknak, az Avata ezt az ötletet veszi át és hozza el a tömegek számára.

A DJI Avata célja, hogy bárki számára elérhetővé tegye az első személyből történő (FPV) repülést, a lehető legegyszerűbb és legzökkenőmentesebb élményt nyújtva. A DJI szerint a kompakt kialakítás a sebességre és a mozgékonyságra épül, és a beépített propellervédők ellenére mindössze 410 grammot nyom.

48 megapixeles, 1/1,7-es típusú érzékelővel rendelkezik (9,5 x 7,6 x 5,7 mm, 4:3 képarány), amely méret a Huawei P20 Pro, a Canon G10 vagy a Pentax Q7 modellekben is megtalálható. Ezzel az Avata akár 4K 60p videót vagy számos más felbontást és képkockasebességet, például 2,7K 60, 60, 100 vagy 120 képkocka/másodperc sebességgel képes rögzíteni.

Az érzékelő előtti objektív 155 fokos látószöget hoz. A drón standard vagy D-Cinelike színben is tud felvételt készíteni, ami lehetőséget nyújt a filmkészítők számára, hogy utólag könnyebben osztályozhassák a felvételeket.

A DJI az Avata akkumulátoronként akár 18 perces repülésre is képes, és a drónt számos biztonsági funkcióval látták el. A légcsavarvédőkön kívül az Avata a DJI GEO 2.0 geofencing rendszerét használja, amely tájékoztatja a pilótákat a légtérkorlátozásokról és a potenciális veszélyekről, valamint automatikusan megakadályozza, hogy a drónok bizonyos kockázatos helyek, például repülőterek közelében repüljenek.

A DJI Avata a DJI AirSense ADS-B vevőrendszerével is rendelkezik, amely figyelmezteti a drónpilótákat, ha repülőgépek vagy helikopterek vannak a közelben, és sugározza a DJI AeroScope jelét, hogy a hatóságok figyelemmel kísérhessék a drónokat az érzékeny helyeken.

A drón infravörös érzékelő rendszerrel és kétkamerás lefelé látó rendszerrel is fel van szerelve. A DJI szerint ezek segítenek a repülőgépnek megtartani az aktuális pozícióját, pontosabban lebegni, beltérben vagy más olyan környezetben repülni, ahol a műholdas navigáció nem áll rendelkezésre, és azonosítani a leszállásra alkalmatlan területeket, például a vízfelületeket. 249.990 forintos árcédulával rajtol a drón, de nagyobb csomagokban is lecsaphatunk rá, 499.990 és 614.990 forintért.

Nézd nagyban ezt a videót!6 hozzászólás

Chuck

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Hát ezt meg fogom lesni valahol működés közben!

válasz erre

Levente

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Egész emberi ára van amúgy. Mármint DJI-hoz képest.

válasz erre

rami89

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Létezik DJI FPV termék 250 ezer forintért is? Hát mi történt a céggel?

válasz erre

Repülős

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Sok meglepetést mondjuk nem okozott, rengeteg minden kiderült előre. Az ár viszont meglepett, hogy van relatíve olcsó verzió is!

válasz erre

Bandita

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Rohadt jól néz ki!

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Annyira mondjuk nem is horror az ára...

válasz erre