Ionmeghajtású drónt teszteltek élesben, itt a videó!

2022. szeptember 26.
3.4321
marco profilja, adatai
marco
A floridai Undefined Technologies a napokban demonstrálta évek óta fejlesztett drónjának képességeit: az ion meghajtással repülő eszköznél a legfontosabb cél, hogy megfeleljen annak a zajszintnek, amely például a házhozszállítás elterjedéséhez vezethet.

A Silent Ventus névre keresztelt eVTOL drón jelenleg 75 dB zajszinten működik, a cég célja hogy 2023 végére 70 dB alá vigye ezt az értéket - a mostani drónok néhány kivétellel (mint például a DJI Spark 74 dB vagy a Mavic Platinum 70 dB értékkel) 80 dB környékén duruzsolnak.

Működését tekintve a Silent Ventus Ion Booster-je ionfelhőt hoz létre, ami 150%-kal magasabb tolóerőt eredményez a jelenlegi iontolóerő-technológiákhoz képest. Az ionmeghajtás alapvetően nem is a földre tervezett dolog, hiszen az űrtechnológiában tud megfelelően működni. Az Ion Booster technológia segítségével azonban életképes lehetőségként merülhet fel a tisztán elektromos meghajtású eszközök között közvetlen környezetünkben is.

A Silent Ventus bár elég halk már most is, azonban repülési időben roppant karcsú teljesítményt nyújt, a videóban is látható tesztrepülés 4 és fél percig tartott, a jövő év végére szeretnék elérni a negyed órányi repülési időt, 2024-re pedig a gyártás megkezdése a cél.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Újfiú

2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nem túl meggyőző bemutató...

válasz erre

Levente

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Hát azért ezzel még nem repkednék szívesen!

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Hmmm ez egy érdekes megoldás, kíváncsian várom a fejleményeket!

válasz erre

Repülős

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Azta, mint valami sufnituning, közben meg milliós projekt bakker.

válasz erre

Bandita

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Hát még elég instabilnak tűnik, de maga a technológia nagyon érdekes!

válasz erre