Ismét drónokkal kapták el a zsaruk a szabálytalankodókat

2022. november 18.
3.2681
marco profilja, adatai
marco
Pécsett lendültek a rendőrök akcióba a napokban, a közlekedésrendészeti ellenőrzés keretében a szabálytalan autósokat vették elő: a mostanában egyre gyakoribb módszerrel, a levegőből drónokkal figyelték a forgalmat.

A megoldás egyszerű: a drónokkal jó minőségben lehet látni gyakorlatilag bármit az utón kívül és részben azon belül is, így például a biztonsági öv használatát mellőzök sem úszták meg a büntetést. A légi megfigyelők jelezték az úton várakozó rendőröknek, ha valamelyik autóval kapcsolatban szabályszegést fedeztek fel, akik a vétkes autóst félreállították.

Az akció során a drónok mellet sebességmérő berendezéseke és civil autókat is bevetettek a renitenskedők kiszűrésére. A rendőröknek összesen 87 esetben kellett intézkedniük, többek között biztonsági öv használatának elmulasztása, gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt.

Összesen 31 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, hat esetben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, 38 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, míg tíz esetben szabálysértési feljelentéssel éltek, és emellett a járművek forgalmi engedélyét is elvették.

Egy videón azt is megosztották, hogy látja a drón a helyzetet odafentről:

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Újfiú

2 hónapja, 2 hete és 1 napja

DJI drón lehet ez?

válasz erre

Repülős

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Egyre sunyibbak.

válasz erre

Chuck

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Kellemetlen amikor fentről mindent látni...

válasz erre

Levente

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát igen, egy jófajta kamera elől nincs menekvés.

válasz erre

Bandita

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

A piroson áthajtóknál azonnal jogsi elvétel és minimum 72 órára bevágni a sittre, hogy gondolkozzon el a büdös patkánya.

válasz erre