Konkurenciát kapnak a Jetson ONE és Air One repülő autók

2022. szeptember 14.
305.6471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Bár nem túl villámgyorsan, de közeleg az az idő, amikor a repülő autó valósággá válik a mindennapos használatban, ennek az érának az első fecskéje volt a Jetson ONE, amit hamarosan követett a Air One képében, most pedig itt a legújabb kihívó, már készül a Doroni H1 eVTOL.

Bár a Miamiban található cég fejlesztése még csak nagyon limitált verzióban létezik, a cél az, hogy még idén bemutathassák a teljes körűen működő prototípust, a végleges verziót pedig már 2024-ben szeretnék hadrendbe állítani.

Az eredeti tervek szerint egyszemélyes repülő autó készült volna, azonban a potenciálisnak tekinthető leendő vásárlók visszajelzései alapján a tervek módosultak, és kétszemélyes verzió készül az eVTOL-ból. A cég állítása szerint már 36 előrendelésnél tartanak, és még 14 személynek van lehetősége a 195 ezer dolláros (mai árfolyamon közel 79 millió forint) rendelésre (link itt, ha lecsapnál egyre).

Végsebességben akár a 200km/ó is elérhető lesz, az utazósebesség 140km/ó, és egy feltöltéssel akár 100 kilométert is meg tud tenni a Doroni H1. Az aksi negyed óra alatt tölt majd fel 20%-ról 80%-ra, a terhelhetőség pedig 200 kilogramm. A 7 méteres hossz mellé 4 és fél méteres szélesség társul, a magassága viszont egy SUV-nak megfelelő: 1,6 méter.Konkurenciát kapnak a Jetson ONE és Air One repülő autók - 2. kép


Konkurenciát kapnak a Jetson ONE és Air One repülő autók - 3. kép

Jetson ONE, amit hamarosan követett a Air One képében, most pedig itt a legújabb kihívó, már készül a Doroni H1 eVTOL.'>
4 hozzászólás

Levente

1 éve, 8 hónapja és 21 napja

Nagyon durva gép lesz! meglepett smiley

válasz erre

Bandita

1 éve, 8 hónapja és 22 napja

Uhhhh ez brutális járgány! meglepett smiley

válasz erre

rami89

1 éve, 8 hónapja és 22 napja

Olyan jó lenne, ha egyszer életemben esélyem lenne, hogy egy ilyet vegyek...

válasz erre

Újfiú

1 éve, 8 hónapja és 22 napja

Annyira menők ezek a cuccok! meglepett smiley

válasz erre