Közel másfél évtized fejlesztés után törölték a Snakehead drónprogramot

2023. április 14.
123.2781
marco profilja, adatai
marco
Az Amerikai Egyesült Államok haditengerészete hivatalosan is törölte azt a drónprogramot, amelyben a tengeralatti műveletekre fejlesztettek egy olyan platformot, amelyben többféle eszközzel bővítették volna a flottát.

A Snakehead-ben olyan sokoldalú, hosszú élettartamú és nagy hatótávolságú UUV drónok fejlesztése és létrehozása volt a cél, amelyeket hírszerzési, megfigyelési és felderítési (ISR) küldetésekre tudtak volna használni.

A program azonban nem tudott túl sok eredményt felmutatni, hiszen mindeddig összesen egyetlen hajó prototípusának kifejlesztését tudják eredményként lebegtetni, ami a haditengerészet azon folyamatos erőfeszítésének, miszerint a tenger alatti hadviselési képességet javítsák, nem igazán elegendő.

A prototípusról sokat nem tudni, annyi bizonyos, hogy körülbelül 1,2 méter széles és nagyjából 2,4 méter hosszú eszközről van szó. Ritkán kapunk hírt olyanról, hogy egy drónos platformot elkaszálnak, de ezesetben érthető a hadsereg türelmetlensége, akik úgy fogalmaztak, hogy a céljuk a technológiai előny megőrzése a gyorsan fejlődő területen.
3 hozzászólás

Levente

1 éve, 12 napja

Gondolom lecserélik a bandát és újra kezdik. Mert hogy létfontosságú eszközök ezek egy hadseregben.

válasz erre

Bandita

1 éve, 12 napja

Érdekes hogy egy ilyet elenged a katonaság. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 13 napja

Hát ilyesmit is ritkán olvasni drónnal kapcsolatban! meglepett smiley

válasz erre