Kudarcba fulladtak a Volocopter szingapúri légitaxi szolgáltatásának tervei

2023. november 24.
29.5891
marco profilja, adatai
marco
Bár a világ jelentős részén az erre fogékonyak már tűkön ülve várják, hogy légitaxik szeljék át a városok egét, az egyik legnagyobb ilyen vállalat, a Volocopter most azt jelentette be, hogy Szingapúrban egész egyszerűen kudarcba fulladt a reményteli vállalkozás.
 

A szingapúri napilap, a The Straits Times beszámolója szerint a Németországban székelő cég ugyanis megkeresésükre közölte a lappal, hogy a helyi partnerek hiánya miatt nem képes elindítani nagyszabású terveinek megvalósítását Szingapúrban, ami az egyik legígéretesebb projektje volt egyébként a cégnek.

A Volocopter elmondta azt is, hogy terveik szerint egyelőre csak "felfüggesztik" a tervek megvalósítását, mert az eddigi stratégiák nem váltak be, így új finanszírozók után kell nézniük, a cég ugyanis a helyi partnerek befektetéseiből valósítja meg a légitaxi szolgáltatást mindenhol, ahol elindítja azt.

Kiemelték továbbá, hogy kereskedelmi tevékenységük azon városok együttműködésén múlik, ahol a tervek szerint tevékenységet indítanak. Ehhez új infrastruktúra adaptálása vagy kiépítése, útvonal- és szabályozási tervezés, valamint digitális hálózat fejlesztése szükséges. Prioritásban részesítik hát azokat a városokat, amelyek felgyorsíthatják ezeket a folyamatokat.

A Volocopter közölte, hogy bár eddig mintegy 730,6 millió szingapúri dollárt (közel 190 milliárd forint) szerzett öt adománygyűjtési kör során, folyamatosan keresi a módját, hogyan finanszírozza légitaxi-technológiáit.

A szingapúri (légi)közlekedéssel foglalkozó szakemberek egyébként elég élesen bírálták az utóbbi időben nem csak a Volocopter, hanem úgy teljes egészében a légitaxik jövőjét, álláspontjuk szerint egyelőre ez egy nagyon kidolgozatlan és egyáltalán nem biztonságos közlekedési forma, legfőképp, mert nem szakemberek fejlesztik azokat.
6 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja, 6 napja

Hát ez sem fenékig tejfel...

válasz erre

Levente

3 hónapja, 1 hete

Azért fognak itt még kipukkadni lufik....

válasz erre

rami89

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

Fogunk még ilyenekkel találkozni szerintem bőven...

válasz erre

Chuck

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ezek szerint nem csak én látom úgy hogy ez nem akkora biznisz mindenkinek...

válasz erre

Újfiú

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Hát az azért elég kellemetlen! meglepett smiley

válasz erre

Repülős

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Na az kemény azért. meglepett smiley

válasz erre