Lezajlott Rómában az első legénységes légitaxi tesztrepülés

2022. október 12.
3.3811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Néhány lassabban felzárkózó régión kívül - mint például kicsiny hazánk - óriási tempóban fejlődik a jövő egyik legmeghatározóbbnak ígérkező közlekedési módja, a légitaxi - most Olaszország tett egy nagy lépést a valós, mindennapi működés felé.

A római Fiumicino Leonardo da Vinci Nemzetközi Repülőtéren ugyanis a napokban felszállt az első olyan eVTOL, amit emberek hétköznapi szállítására terveztek és amiben a tesztrepülés alatt már személyzet is tartózkodott.

Az ADR (Aeroporti di Roma) üzemeltetőként az Atlantia, a Volocopter és az ADR UrbanV cégekkel együttműködve bonyolította le a mostani eVTOL-próbarepülést, amely a légitaxi szolgáltatás 2024-re tervezett olaszországi bevezetéséhez szükséges vertiportok fejlesztéseihez volt szükséges. A repülést egy Volocopterrel hajtották végre, amiben ketten tartózkodtak, 40 méteres magasságban, 40 km/h végsebességgel.

A tervek szerint Rómából lehet majd eljutni - és onnan vissza is természetesen - légitaxikkal olyan helyekre, mint Velence, Bologna, Nizza, de még a Franciaországi Cote d'Azur is megközelíthető lesz ilyen módon.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Bandita

1 éve, 7 hónapja és 21 napja

Nálunk is le fog hamarosan, kb 2035-ben. röhögő smiley

válasz erre

Levente

1 éve, 7 hónapja és 22 napja

Haladunk szépen lassan. mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

1 éve, 7 hónapja és 22 napja

Rohadt jó élmény lehet!

válasz erre

Chuck

1 éve, 7 hónapja és 22 napja

Nagyon menő! mosolygó smiley

válasz erre