Már hazánkban is adott minden feltétel a törvényesen végzett drónos permetezéshez

2023. február 15.
117.2831
marco profilja, adatai
marco
Bár hazánk sok tekintetben nem túl drónbarát ország, de legalább a mezőgazdaságban lehet észlelni némi fejlődést: mostantól ugyanis indulnak az első olyan tanfolyamok, amelyekkel teljesíthetők a drónos permetezés törvényi feltételei.

Az ABZ Drone-nál indult először növényvédelmi drónpilóta képzés még tavaly, mostantól pedig a pilóta nélküli légijármű irányítói igazolvány megszerzésére felkészítő tanfolyam is megtalálható a cég portfóliójában.

Mivel törvényesen csak a hatósági igazolvány birtokában végezhető drónos permetezés, ezért ez mérföldkő a hazai mezőgazdaságban: egy képzési központban elvégezhető a pilóta nélküli légijármű irányítói igazolvány megszerzéséhez szükséges képzés és a növényvédelmi drónpilóta szakképzés is.

A pilóta nélküli légijármű irányítói igazolvány megszerzésére felkészítő tanfolyam időtartama 76 óra, amiből 60 óra az elméleti és 16 óra a gyakorlati képzés ideje, a jelentkezés feltétele az A/2 kompetencia tanúsítvány megléte.
5 hozzászólás

Chuck

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Alakulunk szépen lassan. De leginkább lassan.

válasz erre

marco

3 hónapja, 2 hete és 4 napja

Bandita írta:
Kíváncsi lennék az árakra...
Megkérdeztük az ABZ Drone-t, a válasz pedig:

"A vizsga díja még nem véglegesedett de pár tízezer forintos nagyságrend, speciális képzés esetében ezt a KAV fogja végezni várhatóan. A tanfolyamok áráról és bemeneti feltételekkel kapcsolatban érdeklődjenek nálunk (szerkesztői megjegyzés: az ABZ Drone-nál) nyugodtan és segítünk eligazodni."

válasz erre

Bandita

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Kíváncsi lennék az árakra...

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ebbe legalább tesznek valóban oktatási anyagot, nem egy két órás kamu tanfolyam.

válasz erre

rami89

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Tök jó csak iszonyat nagy befektetés sajnos.

válasz erre