Már megint a DJI a téma az amerikai szenátoroknál

2023. március 22.
88.6481
marco profilja, adatai
marco
Bár már alaposan megtépázták a legnagyobb dróngyártó lehetőségeit az amerikai piacon, úgy tűnik még inkább el akarják tiporni a DJI-t a szenátorok, hiszen bár eddig még semmilyen bizonyítékot nem mutattak fel a vélt kémkedésekkel kapcsolatban, most ismét nekimentek a cégnek.

Tavaly október óta gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítették a DJI eladásait az USA területén - legalábbis bizonyos szektorokban - a helyzet azonban az, hogy aki tud, mégis a kínai drónokból vásárol, a visszajelzések szerint azért, mert egész egyszerűen ezeket az eszközöket tartják a legjobbnak a kínálatból.

Amerikai szenátorok egy csoportja ezért most újabb riadót fújt a DJI drónok állítólagos adatszivárogtatási ügyében, a tizenhat képviselő a múlt héten levelet írt a Kiberbiztonsági és Infrastruktúrabiztonsági Ügynökségnek (CISA), amelyben felszólította őket, hogy végezzenek hivatalos vizsgálatot, majd pedig tegyék közzé a biztonsággal kapcsolatos megállapításaikat.

A vizsgálat várható eredményétől függetlenül - akkor is ha nem sikerül tényleges bizonyítékot találni azokra a vádakra, miszerint a DJI a kínai vezetés részére részletes adatokat küld - nem valószínű, hogy a jelenlegi vagy a jövőbeni politikai erők megváltoztatják a jelenlegi álláspontot, aminek a lényege, hogy a kínai dróngyártót ellehetetlenítsék a legnagyobb piacon.

A DJI dominanciája egyébként az eddig meghozott intézkedések hatására már 90 százalékról 54 százalékra esett vissza az Egyesült Államokban, és jelenleg is tovább esik.
4 hozzászólás

rami89

6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Mitől rettegnek ennyire?

válasz erre

Repülős

6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Mindenkit veszélyesnek tartanak, ami nem az amerikaiaknak küldi az infókat. Annyira szánalmas ország.

válasz erre

Újfiú

6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nincs jobb dolguk, de tényleg?

válasz erre

Ronalddo

6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Paranoiás brigád.

válasz erre