Már megint elbocsátások történtek az Amazon drónos kiszállító részlegénél

2023. január 22.
137.2321
marco profilja, adatai
marco
Óriási elánnal vetette bele magát az Amazon a drónos kiszállítások létrehozásába és fellendítésébe, a cégnek még saját drónja is van, mégis folyamatosan problémákról számol be a cég a szolgáltatás kapcsán.

Az Amazon Prime Air még csak nemrég kezdte el kiszállítani a csomagokat a tesztterületeken, a cég mégis bejelentette az év elején, hogy mintegy 18 000 dolgozót tervez elbocsátani, az intézkedés pedig ezt a részleget is súlyosan érinti.

Beszámolók szerint a Prime Air alkalmazottai szerdán értesültek a megszorításokról, amelyek keretében elbocsátották a drónok szállítási osztályának tervezési, karbantartási, rendszertervezési, repülési tesztelési és repülési műveleti csoportjában dolgozó munkatársakat. Állítólag több helyen is elbocsátottak dolgozókat, többek között az Amazon seattle-i központjában és egy oregoni dróntesztelő létesítményben is, a tesztterületen dolgozó alkalmazottak felét tették lapátra.

A létszámcsökkentés valahol várható is volt, hiszen évek óta csak szenved a cég ezzel a fejlesztéssel, a 2013-as bejelentés után 2020-ban kapta meg az FAA engedélyét az Amazon, de azóta is folyamatosak az elbocsátások, és érdemi előrelépés nem igazán történt, annak ellenére hogy néhány hete még új fejlesztésekről számolhattunk be.
5 hozzászólás

Chuck

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Szerintem a sok elégedetlenkedővel van teli a hócipőjük, állandóan sztrájkolnak az amazonos dolgozók.

válasz erre

Levente

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Csak nem adják fel... Gondolom nem úgy haladtak ezek a munkatársak ahogy kellett volna. Tíz év alatt gondolom már uralni akarta a piacot az Amazon.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

A világ egyik leggazdagabb cége. Hogy fordulhat egyáltalán ilyen elő?

válasz erre

Bandita

2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Komoly gond lehet annál a cégnél bakker... Érthetetlen.

válasz erre

Repülős

2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Hihetetlen hogy egy ekkora cég, aminek ráadásul a kiszállítás a fő profilja, ilyen durván bukdácsol.

válasz erre