Még el sem indult, máris földbe állt a KittyHawk dróntaxis cég

2022. szeptember 25.
288.7581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A hét közepén, egyetlen mondatban jelentette be az egész idáig nagy reményű KittyHawk, hogy bár még el sem indították dróntaxi szolgáltatásukat, máris földbe csapódtak, a vállalkozás egész egyszerűen bezár.

Rengeteg cég dolgozik jelenleg dróntaxi szolgáltatáson és az ehhez kapcsolódó eVTOL eszközök fejlesztésén, aminek egyik kiemelkedő szereplője volt a most megszűnt KittyHawk. A 2010-ben, startupként indult vállalkozás nagy célokkal indult el a dróntaxik megvalósításának útján, a Google alapító Larry Page nevével fémjelzett vállalkozás olyan eszközt fejlesztett, ami 160 kilométeres hatótávval szelte volna az eget, és a szolgáltatást igénybe vevők amerikai viszonylatban 1 mérföldet kevesebb mint egy dollárért tudtak volna megtenni.

A mostani bejelentés kettévágta a szép terveket, és a cég egyelőre semmilyen magyarázattal nem szolgált a megszűnéssel kapcsolatosan. Az is kérdéses, hogy az általuk felvásárolt 3D Robotics sorsa mi lesz, az azonban bizonyosnak tűnik, hogy a cégben részesedéssel rendelkező Boeing és Wisk Aero fejlesztéseit a történtek nem befolyásolják.

A dróntaxis fejlesztések természetesen így sem állnak le, hiszen rengeteg cég - köztük nagy nevű autó vagy repülőgép gyártó vállalatok - dolgoznak dróntaxikon és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokon.

4 hozzászólás

Chuck

1 éve, 1 hónapja

És hányan fogják még követni..

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 1 hónapja

Hát ez igen szomorú bakker.

válasz erre

Újfiú

1 éve, 1 hónapja

Soka nelsznek még így szerintem... Tök jók ezek a tervek, de azért ez egy kegyetlen drága fejlesztés.

válasz erre

Levente

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Szép karrier.

válasz erre