Megnyílt Párizs mellett a Volocopter légitaxi állomása

2022. november 14.
378.6841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Múlt hét csütörtökön újabb fázisába lépett a Volocopter, a Skyports és a repülőtér-üzemeltető Groupe ADP vállalatcsoport közös fejlesztése, ugyanis bár egyelőre tesztidőszakra, de megnyitotta kapuit a Párizs melletti légitaxi szolgáltatás.

Az alig egy éve készülő projekt keretében idén márciusban hajtották végre az első legénységes tesztrepülést, mostanra pedig olyan szintre jutottak a fejlesztések, hogy el is indul a szolgáltatás. A Párizshoz közeli Pontoise külvárosában létrehozott kiszolgáló vertiportban egy 115 négyzetméteres terminált hoztak létre, itt fog zajlani az utasok érkezése, ellenőrzése, beszállása és a felszállás minden szakasza is.

A Volocopter légitaxija az egyetlen amely a Franciaországtól engedélyt kapott az ilyen szolgáltatás üzemeltetésére, így értelemszerűen csak a cég egységei használják majd az állomást.

A megnyitóval Európa első teljesen integrált vertiportja jött létre, amelyet a 2024-es párizsi nyári olimpián már élesben szeretnének használni, ennek érdekében a Saint-Cyr l'École, a Charles de Gaulle, valamint a Le Bourget repterek között egy-egy, nagyjából 22 kilométeres légitaxi folyosót nyitnak meg, de a a Szajna melletti Quai Austerlitz is összeköttetésben lesz.


5 hozzászólás

Levente

1 éve, 6 hónapja és 16 napja

Ultramenő bakker!

válasz erre

Bandita

1 éve, 6 hónapja és 17 napja

Itt a jövő. Pontosabban ott...

válasz erre

Chuck

1 éve, 6 hónapja és 17 napja

De kipróbálnám basszus...

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 6 hónapja és 17 napja

Iszonyat menő!

válasz erre

Repülős

1 éve, 6 hónapja és 17 napja

Mennyire durva hogy konkrétan egy év alatt felépítették a jövőt! meglepett smiley

válasz erre