Metángáz szivárgás észlelésére vetnek be drónokat az Egyesült Királyságban

2023. január 11.
294.6151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Egyre nagyobb horderejű feladatokat bíznak a drónokra a különböző országok kormányai és cégei, ennek legújabb eredményeként nyerte el a Volatus és az iRed Egyesült Királyságban található leányvállalata a metángáz észlelésére szóló egy éves megbízást.

A szigetország 14 víztisztító telepén a meglazult szelepek miatt vagy épp a szellőzőből származó gázszivárgás eredményeként nem csak az értékes energia veszik el, de mivel a metángáz jelentősen hozzájárul a globális felmelegedési folyamatokhoz, így a megbízás nem csak üzletileg fontos lépés, de környezetkímélő hatással is bír. A cég megjegyezte, hogy a metán roppant erős üvegházhatású gáz, amely 25-ször nagyobb globális felmelegedési potenciállal rendelkezik, mint a szén-dioxid.

A Volatus szerint az iRed olyan érzékelőkkel látja el drónjait, amelyek észlelik és megkeresik a diffúz metánkibocsátást. Saját területén, Kanadában már ellát hasonló feladatokat a Volatus, de a mostani szerződést egy nagy stratégiai győzelemnek nevezi a cég, hiszen jelentősen megerősíti pozícióját az európai energiaszektorban is.
3 hozzászólás

Bandita

1 éve, 3 hónapja és 21 napja

Eszméletlen, mennyire fejlődik Anglia drónokban is. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja és 22 napja

De menő!

válasz erre

Repülős

1 éve, 3 hónapja és 22 napja

Ez de jó! meglepett smiley

válasz erre