Mindössze néhány órára volt a Zephyr drón egy újabb rekorddöntéstől

2022. augusztus 23.
203.8911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az amerikai hadsereg Airbus gyártmányú Zephyr UAV-ja 64 nap folyamatos napelemes repülés után a jelentések szerint lezuhant az égből Arizona fölött, alig néhány órával azelőtt, hogy megdöntötte volna a repülőgépek folyamatos navigációjának eddigi rekordját.
 

Az Airbus által gyártott Zephyr június 18-i felszállásakor megkezdte azt a 30 napos napenergiával történő repülést, amelytől az amerikai hadsereg üzemeltetői azt remélték, hogy túlszárnyalja a korábbi 26 napos rekordot. Ehelyett az UAV messze túlteljesítette ezt az időcélt, és csak ment és ment, anélkül, hogy a projektben részt vevők közül bárki is biztos tudta volna, hogy mikor tér vissza a Földre.

Ez végül egy balesettel történt meg - számolt be a Simple Flying, miután a nagy magasságú platformrendszer (HAPS) megszakította a kapcsolatot az irányítókkal, és augusztus 19-én az arizonai sivatagba zuhant.

Bár az Airbus Zephyr hősiesen teljesített, messze túlszárnyalva az amerikai hadsereg tervezői által vele szemben támasztott elvárásokat, végül a 64. napra elfogyott a nap által táplált "üzemanyag" - mindössze órákkal maradt el az 1958-ban felállított, folyamatos repülés rekordjától, amikor egy Cessna 172 Skyhawk 64 napig és 22 óráig maradt a levegőben - azonban ott üzemanyag utánpótlásra szükség volt, itt értelemszerűen nem.

Nem ez lett volna a Zephyr első rekorddöntése, alig egy éve új magassági rekordot állított fel, néhány éve pedig az egyhuzamban repülés rekordját állította fel - amit most túl is szárnyalt természetesen.
5 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 26 napja

Nagyon brutál!

válasz erre

Levente

1 éve, 4 hónapja és 27 napja

De durva, mit kibírt simán napelemmel. És ha jól értem, még bírta volna, ha nem történik valami probléma.

válasz erre

Újfiú

1 éve, 4 hónapja és 27 napja

Na ez az ami a Facebooknak nem sikerült, ők is hasonlóval próbálkoztak.

válasz erre

Chuck

1 éve, 4 hónapja és 27 napja

Az szép eredmény!

válasz erre

Repülős

1 éve, 4 hónapja és 27 napja

Ez igen bakker! Azért ez komoly kis szerkezet lett, meg kell hagyni.

válasz erre