Most először tartanak hurrikándrónok a Mexikói-öböl felé

2022. augusztus 07.
77.5491
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Saildrone, kaliforniai cég, amely történelmet írt azzal, hogy egy óceáni drónt küldött a hurrikán szemébe, most ismét óceáni drónokból álló flottát indít, hogy kritikus hurrikánadatokat gyűjtsön a part menti közösségek biztonságosabbá tétele érdekében.

A Saildrone a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) óceán- és légkörkutatási hivatalának partnerével hét óceándrónt küld az Atlanti-óceánba és - most először - a Mexikói-öbölbe. Ezek a drónok dacolnak majd az alattomos hurrikánszezonnal, hogy páratlan betekintést nyerjenek abba, milyen pusztító erejűvé válhatnak a hurrikánok, és milyen gyorsan tudnak felerősödni.

A vitorlázó drónok valós időben továbbítják a meteorológiai és oceanográfiai in situ adatokat, beleértve a levegő hőmérsékletét és relatív páratartalmát, a légnyomást, a szélsebességet és -irányt, a víz hőmérsékletét és sótartalmát, a tengerfelszín hőmérsékletét, valamint a hullámok magasságát és időtartamát. A NOAA ezeket az adatokat a hurrikán-előrejelző modellek javítására fogja felhasználni.
2 hozzászólás

Bandita

4 hónapja, 6 napja

Sok sikert ehhez a projekthez nekik! Minden ilyesmi sokat segíthet az emberiségnek.

válasz erre

Levente

4 hónapja, 1 hete

Ez egy érdekes felhasználási mód, kíváncsi leszek, a jövőben hogy fejlődik majd ez az ágazat és lesznek-e előnyei a használatnak.

válasz erre