Mostantól az Eve és a Ferrovial együtt fejleszt eVTOL vertiportokat

2023. március 25.
3.3361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az egyik legdinamikusabban fejlődő légitaxi szolgáltató, a brazil Eve Air Mobility bejelentette, hogy szerződést kötött a Ferrovial vertiport építésre létrehozott leányvállalatával, hogy a jövőben együtt fejlesszenek légitaxi fel és leszálló platformokat.

Sőt, az együttműködés értelmében nem csak az UAV és eVTOL platformokkal, de az UAM-hajózási lehetőségekkel kapcsolatban is terveznek kooperációt. Ahogy a legtöbben ebben a fejlődő iparágban, úgy az Eve is 2025-ben szeretné elindítani szolgáltatását, amire minden esélye meg is van.

A Ferrovial egyébént eredetileg csaknem egy évszázaddal ezelőtt Spanyolországban jött létre, vasúti infrastruktúra létrehozására és kezelésére, manapság pedig gyakorlatilag minden tömegközlekedési tevékenységben részt vesz. A légitaxizással kapcsolatban a cég már megkezdte több mint 10 vertiportból álló fejlesztését Floridában, és további 25 kiépítése van folyamatban az Egyesült Királyság különböző városaiban.

Az együttműködés értelmében a Ferrovial vertiportokhoz az Eve biztosítja majd az általa fejlesztett különböző légiforgalmi irányítási megoldásokat a jövőbeli légitaxi-műveletekhez, a rendszereik összehangolásával pedig egy közös platformot hoznak létre, amelyet együtt fejlesztenek majd a jövőben.

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

rami89

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Vajon felénk mikor ér el az ilyesmi?

válasz erre

Chuck

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Ultramenő!

válasz erre

Bandita

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Mennnyire futurisztikusak ezek már bakker!

válasz erre

Repülős

1 éve, 1 hónapja és 26 napja

Iszonyat menő cég lett belőlük, pedig pár éve még nem is lehetett hallani róluk. meglepett smiley

válasz erre

Levente

1 éve, 1 hónapja és 26 napja

Nagyon pörögnek! meglepett smiley

válasz erre