Olyan drónt készítettek, amely napenergiával tölti magát

2024. január 30.
7.4521
marco profilja, adatai
marco
Az amerikai Mitre vállalat jó ideje fejleszt különféle eszközöket, legfőképpen a hadiipar számára, így nem meglepő hogy a most bemutatott Hopper drón is az Egyesült Államok Haditengerészetének megrendelésére lett fejlesztve.
 

Bár elsősorban felderítési munkálatokra lett kialakítva - mindössze 24 hónap alatt - az új drón, de a cég bejelentése szerint óceáni megfigyelésekre is fogják használni, ezzel pedig a környezetünk védelmének szolgálatába is állítják a Hoppert.

Egyelőre egy 3D nyomtatással készült prototípus áll rendelkezésre, a gyártási folyamatokig még tesztelési fázisok jönnek - ebben fog szerepet játszani az óceánok feletti távolsági megfigyelés. Az eszköz különlegessége, hogy igen könnyű szerkezet, a tetején pedig napelemek találhatók, így menet közben folyamatosan tölti saját akkumulátorait, ezért elméletben rendkívül hosszú utakat is képes megtenni.

Ha mégsem kapna elég fényt (nyilván éjszaka ez meglehetősen nehézkes) és elfogy a rendelkezésre álló energia, képes leszállni a vízfelszínre, majd az első napsugarakkal kapott energiával már tovább is haladhat célja felé.

A Mitre Haditengerészeti Kutatási Irodával közösen fejlesztett UAV-ja a haditengerészeti megbízásokkal összhangban tengerbiológiai, meteorológiai feladatokra és az illegális halászat nyomon követésére is szánja a Hoppert, amely hamarosan szelheti az USA egét.

Olyan drónt készítettek, amely napenergiával tölti magát - 2. kép

5 hozzászólás

Levente

3 hete és 4 napja

Igen komoly! meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

3 hete és 4 napja

Végre valami ésszerű fejlesztés.

válasz erre

Bandita

3 hete és 4 napja

De jó lenne végre consumerben is ilyesmi.

válasz erre

Ronalddo

3 hete és 4 napja

Woooooow de komoly cucc!

válasz erre

Chuck

3 hete és 5 napja

Menj már de menő! meglepett smiley

válasz erre