Önkéntesek saját tervezésű drónokkal támogatják Ukrajna harcát az orosz megszállók ellen

2022. július 05.
101.6081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A kijevi önkéntesek egy csoportja, akik drónokat gyártanak az ukrán hadsereg által az orosz megszállók ellen bevetendő drónok számára, a nemzet védelmének támogatására használt DIY anyagok keverékéhez hulladék e-cigaretta akkumulátorokat is hozzáadtak.

A csoportot Maksym Sheremet mérnöki doktorjelölt vezeti, aki nem sokkal az invázió kezdete után hozta létre a többfunkciós UAV-központot. Az Ukrán Női Veteránmozgalom létesítményeiben működő labor közvetlenül a frontvonalbeli egységektől kap inputot a fogyasztói drónok javításához és átalakításához, valamint saját modellek építéséhez a semmiből, az orosz erők elleni felhasználási módokhoz igazítva.

A teljesen önkéntes, adományokból táplálkozó művelet legújabb innovációja a kidobott e-cigaretták összegyűjtése, amelyek lítium-polimer akkumulátorait újratöltik és beépítik a járművekre szerelt kioldórendszerek működtetésébe.

A védelmi erők által bevethető teljes UAV-platformokat biztosító szélesebb körű küldetés mellett a hasznos teher kioldóeszközök gyártása különösen beindult az egyre nagyobb kereslet közepette. Az egységeket 3D nyomtatókkal gyártják, és az ukrán csapatok a sebesült bajtársaknak szánt orvosi ellátmánytól kezdve a különböző lőszerekig bármit ledobhatnak az orosz ellenségre.
2 hozzászólás

Levente

1 éve, 11 hónapja és 8 napja

Vége lehetne már.. szomorú smiley

válasz erre

Repülős

1 éve, 11 hónapja és 9 napja

Hát ha már kapni nem lehet akkor jön a sufnituning. röhögő smiley

válasz erre