Országhatárokon átnyúló drónos szállítást valósítanak meg Ázsiában

2024. február 24.
23.3861
marco profilja, adatai
marco
Új együttműködés körvonalazódik Malajzia és Szingapúr között, a két ország képviselői ugyanis együttesen jelentették be, hogy hamarosan állandó "légifolyosót" hoznak létre drónok számára a két ország között, amelyek országhatártól függetlenül repülnek majd.

A projekt leginkább a kritikus szállítási műveletekre, például sürgős dokumentumokra, nagy értékű, sérülékeny elektronikára, romlandó ételekre, és természetesen az orvosi ellátásra összpontosít. A programot a malajziai székhelyű Aerodyne Group drónszolgáltató vezeti a szingapúri DroneDash Technologies légi mobilitással foglalkozó céggel együttműködésben.

A használt drónokat ugyan nem nevezték meg egyelőre, de annyit tudni lehet, hogy akár 30 kilogrammot is tudnak szállítani, maximum négy órás repülési idővel rendelkeznek és akár 150 km / h sebességre is képesek, valamint fel vannak szerelve 5G-s eléréssel is. A cégek tervei között továbbá a valós idejű követés, a fejlett biztonsági protokollok - beleértve a 256 bites titkosítást - és a blokklánc-technológia felhasználása is szerepel, ez utóbbi a logisztikai műveletek érdekében.

A DroneDash vezérigazgatója, Paul Yam kiemelte, hogy a drónos szállítások a környezet szempontjából nagyon előnyösek, a kibocsátás és a karbonlábnyom akár 100, illetve 80 százalékkal csökken. A kereskedelmi műveletek várhatóan 2024 harmadik negyedévében kezdődnek.

A borítókép illusztráció!
4 hozzászólás

Újfiú

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nagyon komoly lépés ország és ország között. Nem gondoltam volna hogy pont arrafelé valósul meg.

válasz erre

Elvis

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Azért ez nem semmi! Európában sincs még ilyen.

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Azta, ez rohadt menő!

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Na ez mondjuk nem semmi. Nálunk Budapest felett nem tudnak szállni szerencsétlen szolgáltatók.

válasz erre