Sikeres tesztrepülést hajtott végre a Vertical Aerospace VX4 eVTOL drónja

2022. szeptember 27.
3.4031
marco profilja, adatai
marco
A Vertical Aerospace VX4 eVTOL drónjának prototípusa hétvégén végrehajtotta első tesztrepülését, miután az Egyesült Királyság Polgári Repülési Hatósága (CAA) korábban engedélyezte a felszállási próbát.

Ez volt az első nagy lépés a VX4 számára, a cégnek pedig igyekeznie kell még nagyobbakat lépkednie, hiszen korábban már nyilatkozta a Vertical Aerospace, hogy 2025-re szeretnék megszerezni a működési tanúsítványt és minden engedélyt az eszköz számára.

Mivel a cég nem akart minden részletet nyilvánosságra hozni, ezért a tesztrepülésről készült videót egyelőre nem tették nyilvánossá, annyi bizonyos, hogy a vezető tesztpilóta az eVTOL-ban ült és irányította a VX4-et - ez volt a CAA engedélyének egyik legfontosabb pontja.

Mivel két évtized kihagyás után most először támogatta újra a vállalat tesztrepülését az Egyesült Királyság kormányának Repüléstechnikai Intézete, ezért a Vertical Aerospace vezérigazgatója egy klasszikust idézve úgy fogalmazott:

Ez a pillanat kis lépést jelent a Vertical Aerospace számára, de óriási előrelépést jelent a brit repülés számára. Az Egyesült Királyság több mint 100 éve világelső a légi közlekedésben, és ma, a 21. században Nagy-Britannia vezet a világon a nulla szén-dioxid-kibocsátású repülőgépek fejlesztésében.


A VX4 bemutató videója:

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Repülős

1 éve, 26 napja

Haladunk haladunk - csak épp ezzel se itthon.

válasz erre

Chuck

1 éve, 26 napja

Mennyire menő lenne már ilyenekkel járni a melóba...

válasz erre

Levente

1 éve, 26 napja

Komoly cucc nagyon.

válasz erre