Siras néven új, professzionális drónt mutatott be a Teledyne FLIR

2022. szeptember 08.
63.3871
marco profilja, adatai
marco
Még javában zajlik Las Vegasban a Commercial UAV Expo, ahol a dróngyártók és ipari szereplők tartják éves dzsemborijukat, itt mutatta be a Teledyne FLIR legújabb fejlesztését, az elsősorban közbiztonsági és ipari ellenőrzési célokra szánt Siras-t.

Az új fejlesztés professzionális megoldásokat kínál kompakt formában, ennek megfelelően tartalmaz a normál, 128-szoros zoomra képes 16 MP-es kamera mellett kettős radiometrikus hőkamerát is, IP-54 védelemmel rendelkezik, és FLIR MSX technológiát is tartalmaz, ami a megszokott a látható kép és hőkép egyesítésénél sokkal szebb képet mutat.

A hőkamera egyébként az a típus, amit már az Autel EVO II szérián is láthattunk, az integrált 640x512 pixel felbontású, radiometrikus Boson kategóriájában a legjobb hőképet, emellett pedig 5-szörös digitális zoomot biztosít.

A cég egyperces indítási időt ígér, az irányítást kétsávos (2,4/5,8 GHz) rádiókapcsolaton keresztül tartja fenn a rendszer, a repülési idő 31 perc, az akkumulátor pedig működés közben cserélhető, ami nagyon hatékony eszközzé teszi a Sirast. Az adatbiztonság javítása érdekében nincs felhőkapcsolat, a felvételeket egy beépített SD-kártyán tárolja a drón, a működtetéshez pedig nem szükséges online profilt létrehozni.

A leginkább ipari és közüzemi ellenőrzésekre, közbiztonságra, tűzoltásra, valamint kutatási és mentési feladatokra optimalizált Siras szállítása 2022 negyedik negyedévében kezdődik meg az Egyesült Államokban, európai bevezetésről még nem esett szó, de nyilván nem kell rá sokat várni.Siras néven új, professzionális drónt mutatott be a Teledyne FLIR - 3. kép

3 hozzászólás

zender

3 hónapja, 3 napja

Ez elég komoly.

válasz erre

Chuck

3 hónapja, 3 napja

Ez a dupla aksi dolog marha jó.

válasz erre

Bandita

3 hónapja, 3 napja

Komoly cucc ez is, de gondolom elég barátságtalan árcédula lesz majd rajta.

válasz erre