Stockholmban májusban indul a "repülő tejesdoboz" drónos kiszállítás

2024. március 21.
3.5791
marco profilja, adatai
marco
Májustól már a svéd fővárosban, Stockholmban is elindul a drónos kiszállítási szolgáltatás, aminek a vicces "repülő tejesdoboz" elnevezést adták a létrehozók: a mobilszolgáltató Tele2, a dróngyártó Aerit és a Foodora élelmiszer-szállító vállalkozás.

A hivatalos nevén Foodora Air-nek keresztelt projekt keretében a kezdetekben csak élelmiszert szállítanak ki, azt is limitált területen, de később gyógyszereket és más apró cikkeket is terveznek házhoz juttatni ezzel a megoldással.

A szolgáltatás kezdetben csak hétvégén lesz elérhető, de később természetesen a hét többi napjára is tervezik kiterjeszteni azt. Az első időszakban nagyjából tízezer lakos veheti igénybe a szolgáltatást, az első csomópont a Värmdö Köpcentrum bevásárlóközpont lesz, ahol éttermek, üzletek és gyógyszertárak is vannak. A 30 perces autós kiszállítási idő nagyjából 7 percre csökken majd ezáltal, ráadásul az öko lábnyom is elenyészővé válik a hagyományos kiszállításhoz viszonyítva.

A szállításokat az Aerit Nimbi drónokkal valósítják meg, amelyek hat időjárásálló légcsavarral vannak felszerelve, a, legfeljebb 4 kg teherbírásúak egy 10 literes konténert visznek magukkal. A Nimbi 12 km-re is el tud repülni ha teljesen fel van töltve, üresen akár 33 kilométer távolságra is eljut. A kapcsolatot a Tele2 5G technológiája biztosítja.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Újfiú

4 hónapja, 1 hete

Nálunk meg.... ehh mindegy. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 1 hete

De jó nekik (is).

válasz erre

Bandita

4 hónapja, 1 hete

Annyira de annyira el vagyunk maradva... szomorú smiley

válasz erre